Prima pagină » Culinar » Ingrediente pentru fursecuri de Crăciun cu scorţişoară
Ingrediente pentru fursecuri de Crăciun cu scorţişoară

Ingrediente pentru fursecuri de Crăciun cu scorţişoară

16 dec. 2019, 10:11,
în Culinar

Fursecurile de Crăciun cu scorţişoară sunt gustări delicioase, pe care le poţi servi dimineaţa la micul dejun, alături de cei dragi. E bine să ştiţi că acestea sunt o alternativă sănătoasă gustărilor „sintetice” din comerţ, pe care le oferi copilului tău în pauzele dintre mese.

În plus,poţi degusta fursecurile de Crăciun cu scorţişoară şi împreună cu prietenii care-ţi vin în vizită,în această perioadă a anului,alături de o ceaşcă de ceai fierbinte. Şi de ce să nu recunoaştem,pe lângă faptul că sunt delicioase,sunt şi destul de rapid de preparat.

Iată ce ingrediente ai nevoie pentru fursecurile de Crăciun cu scorţişoară,dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru fursecuri de Crăciun cu scorţişoară:

  • 400 grame de margarină,
    jumătate de kilogram de făină,
    8 linguri cu miere,
    125 de grame de zahăr farin,
    zeama de la o lămâie
    unt sau margarină,
    100 ml de apă minerală
    un vârf de cuţit cu bicarbonat de amoniu,
    un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu,
    3 linguri de scorţişoară,
    esenţă de vanilie

Fursecuri de Crăciun cu scorţişoară – metoda de preparare:

Se amestecă margarina cu zahărul farin. Apoi,se pun şi mierea,scorţişoara,esenţa,coaja de lămâie,apa minerală şi zeama de lămâie în care se stinge bicarbonatul. La final,adăugăm şi făina şi frământăm bine,astfel încât să iasă un aluat potrivit de moale,numai bun de întins!

Se întind foi nu prea groase,de un centimetru,din care se decupează forme de fursecuri. Pentru că tot se apropie sărbătorile de iarnă,ar trebui să optaţi pentru forme de sezon precum brazi, săniuţe, elfi, steluţe etc.

Fursecurile de Crăciun cu scorţişoară se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt,timp de 15,maximum 20 de minute. După ce s-au copt fursecurile de Crăciun cu scorţişoară se lasă la răcit şi apoi se pudrează cu zahăr farin. Şi mai delicioase vor fi dacă le decorezi cu o glazură făcută din zahăr farin amestecat cu scorţişoară şi câteva picături cu zeamă de lămâie. Se pune glazura într-o pungă,o tai la un colţ şi spor la decorat!

Fursecurile de Crăciun cu scorţişoară se pot servi alături de un pahar de vin roşu sau de o ceaşcă cu ceai de fructe de pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`