Breaking News
Dulceaţă de fragi cu vanilie se poate savura atât simplă, cât şi în diverse deserturi (pandişpan, clătite, rulade).
Ingrediente:
- 1 kg fragi
- 1 kg zahăr
- 2 pahare apă
- zeamă de la două lamai
- 1 baton vanilie
Mod de preparare:
Curata fructele de codiţe, stropeşte-le cu zeama de la cele două lamai şi ţine-le astfel timp de o oră. Pune zahărul la legat, curăţând siropul de impurităţi (spumă care se formează). Când siropul este bine legat, se pun fragii şi se lasa să fiarbă dulceaţă până se leagă bine, curăţând mereu spumă care se formează.
Ia dulceaţă de pe foc, adauga batonul de vanilie, apoi acoper-o cu un şervet ud şi stors şi las-o astfel până se răceşte. Pune dulceaţă cu atenţie în borcane, să nu se strivească fructele. Capsează bine borcanele şi depozitează-le într-o cămară aerisită şi răcoroasă. Serveşte dulceaţă cu chifle proaspete şi unt.