Cartofii umpluţi cu broccoli şi bacon sunt delicioşi şi uşor de preparat. Îi poţi prepara rapid pentru o cină sau te poţi delecta cu o masă copioasă la final de săptămână. Iată cât de uşor se prepară reţeta pe care trebuie să o încerci cel puţin o dată în viaţă.
Ingrediente:
- 2 cartofi copţi
- 1 cana broccoli
- 1/4 cana apa
- 1/4 cana smântână
- 2 felii bacon prăjit şi tocat mărunt
- 100 g brânză cheddar sau caşcaval
- 2 fire ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune bucheţelele de boccoli la fiert în apă, timp de 7 minute. Taie cartofii copţi în jumătăţi, pe lungime, şi scobeşte-le miezul. Pune miezul într-un castron şi marunteste-l, însă nu îl transformă în piure. Adaugă peste acesta smântâna, broccoli-ul scurs bine şi asezonează cu sare şi piper după gust.
Cu ajutorul compoziţiei umple cartofii. Presara deasupra baconul şi apoi caşcavalul. Coace totul până când caşcavalul de topeşte. Scoate cartofii din cuptor şi presara deasupra ceapă verde.