Prima pagină » Sanatate » Îngrășare rapidă 10 kg: Cum să iei în greutate într-un mod sănătos

Îngrășare rapidă 10 kg: Cum să iei în greutate într-un mod sănătos

26 nov. 2021, 10:13,
BZI.ro, în Sanatate

Când aproape toată lumea caută diete minune pentru a slăbi și a scăpa de kilogramele plus, sunt anumite persoane care își doresc o îngrășare rapidă în care să ia măcar 10 kg.

Deși poate părea ciudat a fi foarte slab, un deziderat pentru multe fete și femei, nu este întocmai sănătos. Tocmai de aceea, multe persoane persoane care au greutatea mult sub cea normală își doresc să ia câteva kilograme în plus într-un mod sănătos.

Grăsimea nu reprezintă răul suprem dacă nu este în exces. Asta pentru că energia depozitată în aceste straturi de grăsime ne ajută, de exemplu, să facem cu brio față unei zile de muncă. În plus, grăsimea joacă un rol important în prevenirea inflamaţiilor ţesutului cerebral şi a formării cheagurilor de sânge. De asemenea, grăsimea susţine sănătatea părului şi a tenului.

persoana care mananca sanatos

Cum să lupți împotriva anorexiei

Persoanele care au sub greutatea normală ajung în această situație deoarece nu primesc suficiente calorii pentru a-şi hrăni organismul. Acestea suferă de obicei de malnutriţie, adică nu au destule vitamine şi minerale în dietă.

Diagnosticul de anorexie este pus de un medic, iar acesta vă poate spune că o greutate mai mică decât cea normală pune presiune pe organism care nu mai are resurse de creştere şi nu se mai poate dezvolta. Dacă anorexia apare în cazul copiilor şi a adolescenţilor, atucn ieste foarte grav deoarece aceștia au nevoie de mulţi nutrienţi pentru a creşte şi a fi sănătoşi.

persoana fericita pe cantr

Din cauza lipsei de vitamina D şi calciu, oasele devin fragile, iar riscul de osteoporoză creşte exponenţial. Persoanele anorexice au probleme și cu sistemul imunitar. Dacă nu are desti nutrienţi, corpul nu poate lupta împotriva infecţiilor şi îşi revine mult mai greu după o eventuală boală. În plus, persoanele care suferă de anemie pot avea o lipsă de fier, de acid folic sau vitamina B12. Toate acestea pot cea o stare de oboseală sau de confuzie şi dureri de cap.

Anorexia poate afecta şi aparatul reproducător, fiind una dintre cauzele de infertilitate, mai ales la femei. În cazul acestora, menstruaţia poate apărea neregulat sau poate chiar lipsi.

Persoanele care au o greutate corporală scăzută pot suferi de o subţiere a firului de păr, uscarea şi, în final, la căderea podoabei capilare. Mai mult, anorexia poate fi cauza unor probleme ale tenului şi dinţilor.

grafica un cantar care cere ajutor

Îngrășare rapidă 10 kg: Cum să te îngrași sănătos

Dacă îți dorești să iei în greutate într-un mod sănătos și să-ți crești masa musculară, pe lângă mișcare și exerciții potrivite, trebuie să consumi anumite alimente.

Astfel, se recomandă consumul de carne de vită slabă, carne de pui fără piele, brânză de vacă, ouă, proteine din zer, ton, ovăz, cereale integrale fructe și legume. Se recomandă consumul de alimente bogate în proteine și glucide complexe, dar în baza unui regim proteic, stabilit de un nutriționist.

Printre alimentele recomandate se află: pește, produse lactate, carne de vită, porc, oaie sau pasăre, fiindcă acestea conțin cele mai multe proteine animale. Astfel, se recomandă alimente bogate în calorii. Acestea sunt carnea roșie, brânzeturi, ouă sau fructe uscate.

Deși ar părea cea mai simplă variantă, produsele fast food, precum pizza, shaorma sau hamburgeri nu sunt recomandate deoarece acestea pot crea probleme de sănătate pe termen lung.

Pentru a se îngrășa sănătos, unele persoane apelează și la câteva leacuri bătrânești care pot fi de mare ajutor.

persoana care isi masoara talia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
15 iulie 2024
15 iulie 2024