Prima pagină » Local » Îngrădirea abuzivă a locurilor de parcare din Iași. Ce amenzi a aplicat Poliția Locală de la începutul anului 2023 – FOTO

Îngrădirea abuzivă a locurilor de parcare din Iași. Ce amenzi a aplicat Poliția Locală de la începutul anului 2023 – FOTO

04 apr. 2023, 02:00,
Andrei ROTARU, în Local

Locurile de parcare din Iași sunt o resursă prețioasă pentru șoferi, mai ales în zonele aglomerate ale orașului. Din păcate, mulți șoferi se confruntă cu o problemă tot mai mare: îngrădirea abuzivă a locurilor de parcare din Iași. Această practică ilegală afectează, în mod semnificativ, mobilitatea și comoditatea șoferilor și este o problemă majoră pentru autoritățile locale. Șeful Poliției Locale din Iași, Liviu Zamfirescu, spune că cei care recurg la astfel de practici sunt sancționați și riscă amenzi usturătoare

Îngrădirea abuzivă a locurilor de parcare se referă la practica în care proprietarii sau chiriașii de locuințe montează obstacole fizice, precum borduri, bușteni sau alte obiecte, pentru a bloca accesul altor șoferi la locurile de parcare de pe strada lor. Această practică nu numai că este ilegală, dar împiedică accesul legal la locuri de parcare care sunt destinate tuturor șoferilor.

Îngrădirea abuzivă a locurilor de parcare din Iași: o problemă majoră

Liviu Zamfirescu

Șeful Poliției Locale Iași, Liviu Zamfirescu precizează că, numai în trimestrul I a anului 2023, politiștii locali au aplicat 990 de sancțiuni contravenționale, iar cuantumul amenzilor a fost de 603.800 lei

În Iași, îngrădirea abuzivă a locurilor de parcare a devenit o problemă din ce în ce mai mare, în special în zonele cu o densitate mare de locuințe. Mulți șoferi sunt nevoiți să își găsească alte locuri de parcare, ceea ce poate fi o provocare, mai ales în zonele cu trafic intens.

Autoritățile locale au luat măsuri pentru a aborda această problemă. Primăria Iași a început să înlăture obstacolele fizice din zonele afectate și a sesizat Poliția Locală pentru a aplica amenzi și alte sancțiuni pentru proprietarii care continuă să practice îngrădirea abuzivă a locurilor de parcare.

„Poliția Locală Iași, în virtutea atribuțiilor care-i revin, constată și aplică sancțiuni contravenționale pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate de Primăria Iași, locurilor de parcare cu plată amenajate, dar și blocarea unor spații amenajate ca parcări cu diverse obiecte”, declară Liviu Zamfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Liviu Zamfirescu mai susține că anul trecut a fost aprobat noul Regulament de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor din municipiul Iași, iar Poliția Locală poate aplica sancțiuni, conform dispozițiilor hotărârii.

„Prin dispozițiile HCL Iași nr. 130/2022, privind aprobarea Regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor din municipiul Iași, Consiliul Local Iași a prevăzut mai multe situații de «blocare abuzivă» a locurilor de parcare (cu plată, de reședință sau liber de contract de închiriere) cu diferite obiecte (sisteme de blocare, cauciucuri, cutii și alte obiecte), iar în cazul în care polițiștii locali constată astfel de încălcări aplică, în mod necondiționat, dispozițiile hotărârii”, mai precizează șeful Poliției Locale Iași.

Cuantumul amenzilor din primul trimestru 2023

Masina

Deși nu are un contract de închiriere cu Primăria Iași, acest șofer a improvizat și a devenit stăpân pe un loc de parcare public

De la începutul anului 2023, Poliția Locală a aplicat 990 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a acestor amenzi este de 603.800 de lei.

„În trimestrul I al anului 2023, polițiștii locali au aplicat 990 de sancțiuni contravenționale, iar cuantumul amenzilor a fost de 603.800 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate persoanelor care au ocupat locuri de parcare deja închiriate, celor care îngrădesc abuziv locurile de parcare cu diferite obiecte și pentru diverse încălcări ale legii”, mai spune Liviu Zamfirescu.

Îngrădirea abuzivă a locurilor de parcare din Iași este o problemă serioasă pentru șoferi și trebuie abordată cu fermitate. Autoritățile locale și comunitatea trebuie să colaboreze pentru a găsi soluții pentru această problemă și a asigura că toți șoferii au acces la locuri de parcare sigure și convenabile.

Comentarii
  • Cetățeanul plătitor de impozite

    Bai capete frezate,mergeți la cauza nu la efect!

  • De 7 ani sesizez mili tia locala ca in alexandru in spatele blocuui a2 de pe bistrita 6 o harca hermafrodita ce a lucrat la primarie a ocupat 4 locuri abuziv pt neamurile ei pe o parcare improvizata fost loc de joaca pt copii mici ,mili tia locala doarme ,e corupta si plina de agenti indiferenti si inutili

  • Nu asta e metode de ocupare a locurilor de parcare, cu diverse obiecte, chiar sunt ocupate cu masini vechi, care sunt scoase din uz, de exemplu, in cartierul Galata, pe str. Crisului Nr.3 este o firma de instalații care ocupa abuziv, vreo trei locuri de parcare, unul este ocupat de un an de zile cu un harb de mașină , care sta numai acolo parcat! Proprietarii locurilor de parcare nu mai locuiesc la respectiva adresa, dar au suprainchiriat la acest șmecher de la firma de instalații!! Să facă poliția verificări, sesizări sau făcut, dar nu se vede nimic!!

  • filip.nicolae1

    Pe strada Sf. Atanasie nr. 30, putin mai sus de Bolta Rece, si-a pus unul blocatorul de loc de parcare direct pe carosabil, in fata casei, si nimeni din politie nu vede. De vreo doi ani! Se poate vedea si pe google maps. E foarte periculos, mai ales noaptea…

  • Atat timp cat plateste parcarea poate sta acolo cat vrea.problema e daca abandoneaza masina pe un loc netaxabil unde ar putea trage toata lumea.

  • DOBRIN IULIAN

    Da vanzatorii de tigari di spate piata nicolina , de ce sunt tolerati………..rusine politia locala.

  • Mergi acasa ca ai o varsta deja, lasa tinerii.

  • Bine că ați făcut parcare in scara blocului! Daca vine cineva cu bagaje..căruțul..copii..o salvare mori cu zile! Pușcăriașul Chirica si marili Zamfiroiu să trăiască …primăria șpăgara și analfabeta funcțional! Marea justiție sluga! La munca putorilor! Presa vaca!

  • Este unul la Pol locala….. Dan Spataru il cheama. E cam prost de felul lui, sunt amantul sotiei dumnealui de 3 ani. Se unduieste bine nevasta-sa!!!

  • Si eu am un popic pus pe locul de parcare. Daca cineva il muta si parcheaza in locul meu, pe moment nu-i fac nimic. Notez numarul masinii si il urmaresc prin iras. Cand o parcheaza in alta parte, “inconjor masina cu o furculita”!!! Hai pa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *