Prima pagină » Culinar » Înghețată de casă cu fructe. Cum să pregătești rapid un desert de vară gustos și răcoritor

Înghețată de casă cu fructe. Cum să pregătești rapid un desert de vară gustos și răcoritor

08 iun. 2022, 13:32, 1 ,
în Culinar

În zilele toride de vară ideală este delicioasa înghețată de casă cu fructe. Aceasta poate fi făcută foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu o înghețată aromată. Iată cum să pregătești rapid un desert de vară gustos și răcoritor.

Înghețată de casă cu fructe, deliciul perfect în zilele de vară

Când vine vorba de savuroasa înghețată, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Acest desert de vară îl putem pregăti foarte ușor acasă cu doar câteva ingrediente, iar dacă vom folosi arome inedite, înghețata va avea un gust irezistibil. Acest desert poate fi făcut în diferite moduri. Putem opta pentru o înghețată cu ciocolată și vanilie sau pentru cea cu fructe, în funcție de preferințe.

Pentru a ne răcori în zilele toride de vară putem face și o limonadă, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri, vom obține o băutură răcoritoare și bogată în vitamine. Mai mult, putem face și o delicioasă socată cu flori proaspete pentru a revitaliza organismul în sezonul cald.

Înghețata de casă cu fructe poate fi făcută cu banane, căpșuni, fructe de pădure și multe altele în funcție de preferințe. Pentru o oferi delicioasei înghețate un plus de savoare și un gust inedit, putem adăuga nuci, fistic sau alune.

Rețeta unui desert răcoritor și gustos

Dacă vrem să pregătim acasă o delicioasă înghețată cu fructe de pădure atunci vom avea nevoie de 750 g de fructe de pădure proaspete sau congelate, 200 ml de frișcă și 80 g de zahăr pudră.

Dacă folosim fructe de pădure congelate, atunci le scoatem de la rece, iar după ce s-au dezghețat se mărunțesc cu ajutorul unui blender. Într-un vas se amestecă frișca, folosind un mixer, până când aceasta capătă o consistență fină și cremoasă. După aceea, se amestecă fructele împreună cu frișca bătută și zahărul pudră.

Compoziția de înghețată se pune la congelator și se poate consuma după câteva ore. La final, ne vom bucura de gustul unui desert de vară irezistibil.

Preferata multora dintre noi este și înghețata de casă cu banane. Pentru aceasta vom folosi 3 banane, 3 linguri de unt de arahide, esență de vanilie, sare și scorțișoară.

Tăiem bananele în bucăți mici și le punem la congelator timp de 3 ore. După aceea se amestecă bananele la blender până când obținem o compoziție cremoasă. Se adaugă ulterior untul de arahide, esența de vanilie, scorțișoara și puțină sare. Se amestecă bine ingredientele până se omogenizează, apoi punem compoziția de înghețată la congelator timp de câteva ore. Cu siguranță vom obține o înghețată gustoasă și fină.

Înghețata poate fi pregătită și la mesele festive alături de câteva prăjituri de casă fragede, pufoase și aromate. Mai mult, putem pregăti și o înghețată de post în zilele cu restricții alimentare, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri, ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Dacă vrem să oferim înghețatei un aspect rafinat, putem să o decorăm cu alune, sos de caramel, fulgi de ciocolată sau cu bucăți de fructe, în funcție de preferințe.

Delicioasa înghețată de casă cu fructe este desertul perfect în zilele toride de vară. Înghețata cu fructe este ușor de făcut, este răcoritoare și revitalizează organismul în sezonul cald.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *