Prima pagină » Culinar » Înghețată de casă cu fistic: deliciul verii preparat la tine acasă

Înghețată de casă cu fistic: deliciul verii preparat la tine acasă

11 iul. 2024, 15:30, 2 ,
în Culinar

O rețetă simplă și delicioasă pentru a savura o înghețată de casă cu fistic, cremoasă, făcută chiar în bucătăria ta.

În zilele călduroase de vară, nimic nu este mai răcoritor și satisfăcător decât o porție de înghețată cremoasă și delicioasă. Înghețata de casă cu fistic nu numai că oferă o savoare inedită și rafinată, dar este și o opțiune sănătoasă și naturală față de înghețata comercială, plină de aditivi și conservanți. Prepararea înghețatei de casă cu fistic este mai simplă decât ne-am imagina și poate deveni destul de ușor una dintre activitățile în bucătărie.

Prepararea înghețatei de casă cu fistic

Pentru a obține o înghețată cu fistic autentică și plină de savoare, este esențial să fie pregătit mai întâi pasta de fistic. Se începe prin a amesteca fisticul în apa clocotită timp de 1-2 minute, ca mai apoi să fie scurs și decojit. Acest proces va ajuta la obținerea unei paste mai fine și mai omogene. După ce s-a decojit fisticul, se pune într-un blender sau procesor de alimente și se mixează până când se obține o pastă fină. Se adaugă câteva linguri de lapte pentru a facilita procesul și pentru a obține consistența dorită.

Pentru prepararea bazei de înghețată, într-o cratiță medie, se încălzește laptele și smântâna pentru frișcă la foc mediu până când amestecul începe să fiarbă ușor. Într-un bol separat, se zbat gălbenușurile cu zahărul până când amestecul începe să fiarbă ușor. Treptat, se adaugă laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu pentru a preveni coagularea ouălor. Se toarnă amestecul înapoi în cratiță și se gătește la foc mic, amestecând constant până când se îngroașă și acoperă spatula (aproximativ 5-7 minute).

După ce baza de înghețată s-a îngroșat, se scoate de pe foc și se adaugă pasta de fistic, lingurița de extract de vanilie și un praf de sare. Se amestecă bine până când toate ingredientele sunt complet încorporate. Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi se pune în frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când este complet rece. Aceasta este o etapă crucială pentru a obține o textură fină și cremoasă a înghețatei.

Dacă există în casă o mașină de înghețată, se toarnă amestecul răcit în bolul aparatului și se urmează instrucțiunile pentru a prepara înghețata. Dacă mașina de înghețată lipsește, se poate folosi și metoda manuală: se toarnă amestecul într-un recipient mare și se pune la congelator. Amestecă energic la fiecare 30 de minute pentru a sparge cristalele de gheață și pentru a obține o textură cremoasă, timp de aproximativ 4 ore.

Sfaturi și trucuri pentru înghețata perfectă de casă cu fistic

Înghețata cu fistic poate fi personalizată în funcție de preferințele fiecăruia. Dacă îți place înghețata mai dulce, poți adăuga puțin mai mult zahăr. De asemenea, poți experimenta cu adăugarea unor ingrediente suplimentare, cum ar fi bucăți de ciocolată albă, fistic mărunțit sau chiar câteva picături de esență de migdale pentru o aromă mai complexă.

Pentru a păstra înghețata de casă cu fistic în cea mai bună formă, se depozitează într-un recipient etanș în congelator. Înainte de a se servi, este recomandat să fie puțin lăsată la înmuiat la temperatura camerei timp de 5-10 minute pentru a obține o consistență mai ușor de manevrat. Înghețata de casă cu fistic este delicioasă servită chiar simplă, dar se poate îmbunătăți cu toppinguri precum sos de caramel sau chiar câteva frunze de mentă proaspătă pentru un contrast răcoritor.

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Alertă în California! Virusul rar care a ucis-o pe soția actorului Gene Hackman a cauzat alte 3 decese
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Te cunosc de undeva, 5 aprilie 2025. Ce pereche a câștigat a opta gală. Cum s-au descurcat concurenții pe scenă
Playtech.ro
Pericolul îngheţului pentru agricultură şi livezi. Pagubele aşteptate după ninsorile şi gerul din aceste zile
observatornews.ro
Temperaturi de Polul Nord în România, cu două săptămâni înainte de Paşte. A nins puternic, iar zilele următoare sunt anunţate chiar şi -12°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Locul din România, de o frumusețe unică. Ascunde un blestem teribil
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Regretatul Adrian Păunescu, făcut pulbere de Radu Banciu. Jurnalistul și-a adus aminte de anii în care au lucrat împreună și a făcut comparația cu Ioan Chirilă
Playtech.ro
Horoscopul iubirii pentru aprilie. Zodia care cade în capcana dragostei, va fi orbită de partener
Dailybusiness.ro
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
RomaniaTV
Gabriela Cristea a ajuns, azi-noapte, de urgenţă la spital: Am avut o noapte oribilă
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vortexul polar aduce ultimul episod de iarnă în România. Ciclonul polar va lovi toată ţara
redactia.ro
De ce bărbații nu au voie să se salute la înmormântare – o regulă veche, încărcată de simboluri
ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`