Prima pagină » Culinar » Înghețată de casă cu căpșuni. Cum să pregătești rapid un desert răcoritor

Înghețată de casă cu căpșuni. Cum să pregătești rapid un desert răcoritor

09 iun. 2023, 13:02,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un deliciu încântător, ideală este o înghețată de casă cu căpșuni. Aceasta are o aromă aparte, este rafinată, cremoasă și se face cu doar câteva ingrediente. Iată cum să pregătești rapid un desert răcoritor.

Înghețată de casă cu căpșuni

Când vine vorba de savuroasa înghețată de casă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este înghețata de casă cu căpșuni. Aceasta este rafinată, gustoasă și extrem de răcoritoare în sezonul de vară. Pentru a ne încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari.

Înghețata de casă cu căpșuni poate fi făcută cu iaurt, fără lapte, cu ouă și mascarpone sau în combinație cu alte fructe și sosuri de ciocolată sau caramel. Înghețata făcută cu căpșuni și iaurt este adorată de cei mari și mici, fiind ideală de servit în zilele toride de vară.

Rețetele de desert cu căpșuni sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Putem pregăti pentru cei dragi un jeleu de căpșuni pentru tort sau niște prăjituri de casă umplute cu dulceață de căpșuni. Pentru iubitorii de deserturi rafinate, cremoase și pufoase, ideală este o prăjitură cu căpșuni, făcută după rețeta bunicii. În plin sezon de vară, putem pregăti foarte ușor acasă o înghețată de casă cu căpșuni, aromată și răcoritoare.

Rețeta cu care vei obține deliciul perfect în zilele de vară

Pentru delicioasa înghețată de casă cu căpșuni și iaurt vom avea nevoie de 500 g de căpșuni, 3 linguri de miere sau de zahăr și 200 ml de iaurt. Mai întâi se spală căpșunile și se lasă la scurs apoi se răstoarnă într-o pungă. Se pun căpșunile în congelator timp de o oră, apoi se scot și se mixează într-un bol împreună cu mierea și iaurtul. La final, se pune înghețata în pahare potrivite și se mai lasă la frigider sau congelator timp de o oră apoi se poate servi. Cu siguranță vom obține o înghețată cremoasă, fină și aromată.

O altă rețetă pe placul oricui este înghețata cu căpșuni, banane și vanilie, dar fără lapte. Pentru aceasta vom avea nevoie de 300 g de căpșuni proaspete, 2 banane, 2 linguri de miere și esență de vanilie.

Se spală căpșunile și se lasă la scurs apoi se pun la congelator într-o pungă. Separat, în altă pungă se pun bananele tăiate rondele. După ce stau fructele o oră la congelator se dau prin blender. Când s-a obținut o compoziție cremoasă se toarnă și mierea împreună cu esența de vanilie. Se mixează din nou pentru câteva minute pentru ca înghețata să se omogenizeze. După aceea se pune înghețata cu căpșuni, banane și vanilie în cupe sau pahare și se dă la frigider pentru o oră, apoi se poate servi.

Înghețata de casă cu căpșuni poate fi făcută foarte ușor, iar cu câteva ingrediente și un strop de imaginație, vom obține un desert irezistibil. Când vine vorba de gustoasa înghețată, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Acest desert este ideal în plin sezon de vară, fiind răcoritor și gustos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *