Prima pagină » Local » Îngerii în halat alb au îngrijit o inimă care era pe punctul de a ceda: „N-am să mint, am simțit că totul se prăbușește în jurul meu” – FOTO

Îngerii în halat alb au îngrijit o inimă care era pe punctul de a ceda: „N-am să mint, am simțit că totul se prăbușește în jurul meu” – FOTO

29 aug. 2023, 02:00, 6 ,
Cristina Doroftei, în Local

Romică Stanciu, un ieșean a cărui inimă era pe punctul de a ceda, a fost salvat în mod miraculos. Acesta a ținut să-i mulțumească public prof. dr. Grigore Tinică, spunând că i s-a confirmat faptul că îngerii există pe pământ și că aceștia poartă halate albe

Bărbatul a crezut că pentru el este sfârșitul și că a ajuns la capăt de drum, nu mai avea nicio speranță, până când a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iași, unde a fost tratat de o echipă tânără care l-a reconectat la viață, afirmă acesta.

Îngerii poartă halat alb

poză cu prof. dr. Grigore Tinică

Medicii s-au mobilizat și au îngrijit cum știu mai bine, organul care pompează sângele și care ne ține în viață

Bărbatul a ținut să mulțumească în mod public celor care l-au salvat, pentru că a observat faptul că în presă nu se vehiculează astfel de mesaje, care să arate și partea bună a medicinei din inima Moldovei.

„Domnul a avut grijă ca pe pământ să lase îngeri în halate albe. Ne este dat în viață, uneori, să trecem prin momente de cumpănă. Atunci avem nevoie de ajutor, fie el de la Dumnezeu, de la rude sau de la oameni de bine. Am ajuns și eu într-un asemenea moment și n-am să mint, am simțit că totul se prăbușește în jurul meu. Inima mea era pe punctul de a ceda, credeam că sunt la capăt de drum.

S-a ivit totuși un licăr de speranță după ce am ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu» din Iași, unde am avut norocul de a fi tratat de domnul profesor doctor Grigore Tinică, managerul unității. Consider că a fost șansa mea la viață, oferită de domnul doctor și de echipa tânără pe care o coordonează cu pricepere și har divin”, transmite Romică Stanciu pe pagina oficială a Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iași.

Inima era pe punctul de a ceda, dar a fost salvat în mod miraculos

poză cu  Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” din Iași

Bărbatul a crezut că pentru el este sfârșitul și că a ajuns la capăt de drum, nu mai avea nicio speranță, până când a  ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” din Iași

Nu a crezut că va mai primi o șansă la viață. L-au încercat prea multe sentimente care i-au obosit inima. Aceasta era presată de stres, de oboseală și de vârstă. Cu toate acestea, medicii s-au mobilizat și au îngrijit, cum știu mai bine, organul care pompează sângele și care ne ține în viață.

„Nu am cuvinte suficiente să mulțumesc domnului profesor doctor Grigore Tinică, domnului profesor doctor Radu Sascău, doamnei doctor Alina Iliescu și doamnei doctor Flavia Gabriela Cociorva, care m-au ajutat să trec peste acest prag. Am fost impresionat de modul în care am fost tratat, de profesionalismul tututor celor care m-au reconectat la viață. Am certitudinea că viitorul medicinei românești este asigurat și de aici, din inima Moldovei”, adaugă Romică Stanciu pe pagina oficială a Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iași.

Inima era pe punctul de a ceda, acest lucru l-a speriat cumplit. În prezent este recunoscător tuturor celor care l-au tratat cu profesionalism. A învățat să se bucure mai multe de ceea ce-i oferă viață și a realizat că nu este singur în această luptă.

Comentarii
  • În strălucirea Iașului, în lumina medicinii, se conturează eroi discreți, stâlpi ai speranței care poarta în sufletele lor arta vindecării.
    Prof. Dr. Grigore Tinica, gardianul sănătății inimii, a scris cu pricepere și blândețe povestea fiecărei bătăi, aducând lumină în întunericul bolii.
    În sălile de operații, prof. Dr. Viorel Scripcariu este o rază de speranță pentru cei aflați în umbra cancerului, dăruindu-le șansa de a revedea răsăritul bucuriei în ochii lor.
    În universul magic al oftalmologiei, domnul Prof. Dr. Dorin Kisalita călăuzește mii de priviri către claritatea vederii, deschizând porți către lumea luminoasă din jur.

    În peisajul acesta de dăruire și competență, profesorul doctor Marin Burlea, doctorul copiilor, și-a deschis brațele cu iubire pentru a alina suferințele celor mai vulnerabili. Amintirea sa rămâne ca o melodie dulce în sufletele noastre, iar ceilalți profesioniști, încă aici printre noi, continuă să dăruie speranță și să restaureze sănătatea în viețile noastre.

    Iașiul, pământ binecuvântat, găzduiește în sânul său o pleiadă de profesioniști asemenea acestora, toți dăruiți cu harul de a face lumea mai bună. În fiecare palpit al orașului, în fiecare răsărit de soare, simțim prezența lor, amintindu-ne că îngerii cu halate albe sunt mereu cu noi, îndrumându-ne spre sănătate și lumină.

  • Ce frumos omagiu, dle Stefan!!. Este o realitate fantastica pe linga atitea nenorociri. Ele nu ar asa de multe daca mari profesionisti ar fi unde trebuie , iar impostorii alungati!

  • Subscriu. A se vedea toate deconcentratele împănate de politruci cumetrii. Asta e nenorocirea romanilor, politicienii inculti, care conduc țara. Vezi, directorul spitalului Botoșani, directoarea CNCIR, etc. Sinecurile fură dreptul romanilor la dezvoltare.

  • Tot respectul și pentru echipa de la urologie(medici,asistenți,infirmiere),Spitalul Parhon,pentru munca depusa zi de zi în îngrijirea bolnavilor!
    Va mulțumim!

  • Îngeri în halat alb sunt și în piata Nicolina. Scrie „măcelărie” deasupra intrării. Un titlu penibil.

  • Fiecare cu îngeri lui .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *