Prima pagină » Sanatate » Infuzie pentru sinuzită: Află cum să scapi de simptome în mod natural

Infuzie pentru sinuzită: Află cum să scapi de simptome în mod natural

08 mart. 2022, 13:02,
în Sanatate

O infuzie este tot ce ai nevoie pentru a scăpa de simptomele supărătoare provocate de sinuzită. Află, în acest articol, ce trebuie să faci când te confrunți cu nas înfundat, secreții nazale purulente, durere facială, senzație de presiune la nivelul feței și febră.

Sinuzita reprezintă inflamația sinusurilor nazale, ca urmare a unei răceli, a unei alergii sau a unui blocaj la nivelul sinusurilor. O astfel de inflamație poate genera o suprainfecție virală, bacteriană sau chiar fungică. De regulă, sinuzita trece de la sine, în decurs de câteva săptămâni, însă sunt și cazuri în care se poate extinde pe o perioadă mai lungă de timp, fapt ce necesită adoptarea unei scheme terapeutice complexe. De mare ajutor pot fi și infuziile.

o femeie în tricou alb

Sinuzita reprezintă inflamația sinusurilor nazale, ca urmare a unei răceli, a unei alergii sau a unui blocaj la nivelul sinusurilor.

Infuzie pentru sinuzită: Remedii simple, din farmacia naturii

Pentru tratarea sinuzitei, se pot face infuzii din rădăcină de ghimbir, mușețel și busuioc.

Infuzie din rădăcină de ghimbir

Utilizat încă din Antichitate, ghimbirul provine din Asia de Sud. Cu denumirea populară de gingiber, ghimbirul a pătruns în România prin Ardeal, unde a primit numele de piper alb, grație gustului său picant.

Ghimbirul este, de fapt, o tulpină subterană, putând fi consumat crud, ras și amestecat cu diferite condimente, dar și fiert, sub formă de infuzie. Acesta este cel mai apreciat condiment al bucătăriei asiatice, datorită proprităților pe care le are: scade riscul de infecții, întărește sistemul imunitar și este un adjuvant de nădejde în tratarea problemelor respiratorii.

Infuzia se realizează astfel: se spală rădăcina de ghimbir, se taie felii sau se dă prin răzătoare și se adaugă apă clocotită, fără a se fierbe împreună (prin fierbere, se distrug uleiurile volatile). Vasul se acoperă și se lasă la infuzat 15-20 de minute. O rădăcină de ghimbir de aproximativ 5 centimetri este suficientă pentru 500 mililitri – 1 litru de apă.

o ceașcă de ceai de ghimbir

Ghimbirul este, de fapt, o tulpină subterană, putând fi consumat crud, ras și amestecat cu diferite condimente, dar și fiert, sub formă de infuzie.

Infuzie de mușețel

Mușețelul este o plantă erbacee din familia Asteracee, având denumirea oficială Matricaria chamomilla sau Matricaria recutita. A apărut pentru prima oară în Egiptul Antic și de atunci este folosit pentru ameliorarea problemelor digestive si reumatice, fiind recomandat și în cazul infecțiilor cu paraziți digestivi. Mușețelul este util și în sinuzită, ajutând la calmarea sinusurilor iritate și inflamate.

Mod de preparare a infuziei: în 200 de mililitri de apă clocotită adaugă 3-4 lingurițe de mușețel uscat sau proaspăt și lasă la infuzat pentru 8-10 minute. Apoi strecoară și bea conținutul ca atare sau îndulcit cu o linguriță de miere.

o ceașcă de ceai de mușețel

Mușețelul este o plantă erbacee din familia Asteracee, având denumirea oficială Matricaria chamomilla sau Matricaria recutita.

Infuzie de busuioc

Busuiocul este originar din India, China, Sri Lanka, de unde s-a răspândit pe tot globul. În Europa a fost introdus la mijlocul secolului XVI-lea. Că planta condimentată, busuiocul se cultivă în sudul Ucrainei, Armenia, Asia Mijlocie, în multe ţări din Europa Apuseana (Franţa, Italia, Germani, etc.) şi în America de Nord. În România, busuiocul creşte spontan în locuri umbroase, fiind zonat în Câmpia Bărăganului, Olteniei şi Timisului.

Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă, la o cană de apă fierbinte și se beau trei căni pe zi. În infecțiilor căilor respiratorii se recomandă și inhalațiile cu abur, în care se adaugă câteva frunze de busuioc. Se face o inhalație dimineața și una seara. Proprietățile sale antibacteriene, detoxifiante și antiinflamatoare ajută la curățarea căilor respiratorii, eliminând toxinele.

o ceașcă de ceai de busuioc și câteva biscuiți

Busuiocul este originar din India, China, Sri Lanka, de unde s-a răspândit pe tot globul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`