Prima pagină » National » Infrastructura feroviară din România se îmbogățește cu 160 de garnituri noi de tren
Infrastructura feroviară din România se îmbogățește cu 160 de garnituri noi de tren

Infrastructura feroviară din România se îmbogățește cu 160 de garnituri noi de tren

05 iul. 2024, 21:20,
BZI.ro, în National

Infrastructura feroviară din România se îmbogățește cu 160 de garnituri noi de tren, anunță ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, după 25 de ani în care nu s-a pus în circulație niciun tren nou.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că sunt în licitaţie 160 de garnituri de tren, după ce în ultimii 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou în România.

„Dacă pe zona rutieră cât de cât lucrurile se văd şi merg, în acest moment sunt vreo 800 de km de autostradă şi de drum expres în lucru în România, pe zona cealaltă, cea feroviară, trebuie să recuperăm timpul pierdut. De 25 de ani, nu s-a cumpărat niciun tren nou, în România, de 25 de ani, nici măcar unul. Acum, sunt în licitaţie 160 de garnituri de tren noi, care vor veni în perioada următoare”, a spus Grindeanu.

El susţine că nu e suficient să se cumpere trenuri noi, fiind de părere că trebuie modernizată infrastructura feroviară.

„Nu e destul, că degeaba ai tren nou dacă nu ai infrastructura care să ţină şi să meargă. Toate tipurile de transport din România sunt necesare”, a completat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Grindeanu: „Avem nevoie de 70 de miliarde; noi avem acum 40”

Potrivit ministrului Transporturilor, mai este nevoie şi de bani pentru efectuarea investiţiilor.

„Când am venit în funcţie, la final de 2021, am mers în Guvern şi am aprobat un Plan Naţional de Investiţii până în 2030, care a fost discutat cu Comisia Europeană, pe infrastructură. Necesarul sumei e de vreo 70 de miliarde de euro, noi acum avem undeva la 40 acoperit, pentru restul, trebuie să găsim soluţii”, a arătat Sorin Grindeanu.

Ministrul a mai precizat şi că, „în acest moment, pe această zonă de transporturi, lucrurile au intrat pe un făgaş normal”.

Sorin Grindeanu a făcut aceste declaraţii în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc în judeţul Sibiu, pe DN7 Valea Oltului, în care s-a discutat despre închiderea traficului rutier pe timpul zilei, pe acest drum naţional, pentru a se efectua defrişările necesare construcţiei autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *