Prima pagină » Eveniment-Social » Infracțiuni, depistate la punctele de trecere a frontierelor Iași, Botoșani și Galați

Infracțiuni, depistate la punctele de trecere a frontierelor Iași, Botoșani și Galați

11 mart. 2021, 14:22,
în Eveniment-Social

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunse într-un microbuz, 25.000 ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei, pe care un cetăţean moldovean a încercat să le introducă în țară, cu  scopul comercializării pe piața neagră.

În data de 10 martie a.c., în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, B.V, cetăţean moldovean, în vârstă de 34 de ani, într-un microbuz înmatriculat în România, cursă regulată Chişinău-Suceava.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, sub scaunele pasagerilor şi în podeaua microbuzului, cantitatea de 25.000 de ţigarete (1.250 de pachete), cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării, în vederea continuării cercetărilor, a întregii cantități de bunuri descoperite, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000  de lei.  Totodată, a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de cinci ani, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

Pericol pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, fără drept de a conduce autovehicule, depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat.

În data de 11 martie a.c., în jurul orei 00.30, în timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe comunicația D.C.16, un autoturism ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare nemţeşti, condus de ieşeanul L.C., în vârstă de 36 de ani.

La solicitarea prezentării documentelor, conducătorul auto, care emana o puternică halenă alcoolică, nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor suplimentare efectuate de polițiștii de frontieră, aceștia au constatat că L.C. nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule, iar autoturismul în cauză nu este înmatriculat.

Tânărul a fost condus și la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul .Clinic de Urgenţă “ Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași, comisar –şef de politie Denis Lazăr.

Contrabandă cu băuturi alcoolice depistată la Galați    

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit în autoturismele a doi cetățeni bulgari, 44 de sticle cu băuturi alcoolice provenite din contrabandă.

În data de 10 martie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe D.N. 26, pe raza localității de frontieră Vlădești – judeţul Galați, două autoturisme înmatriculate în Bulgaria, conduse de doi cetățeni bulgari, în vârstă de 46 și respectiv 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra ambelor autoturisme, ocazie cu care, colegii noștri au descoperit în primul mijloc de transport 19 sticle cu băuturi alcoolice, iar în cel de-al doilea 25 de sticle cu băuturi alcoolice de proveniență R. Moldova și pentru care persoanele în cauză nu dețineau documente justificative.

Bărbații au declarat că au achiziționat bunurile de la o persoană necunoscută și intenționau să le transporte în Bulgaria.

În ambele cazuri, a fost luată măsura ridicării a întregii cantități de bunuri, în valoare totală de 960 de lei, efectuându-se, totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, a spus purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`