Infostealer este cea mai nouă escrocherie din mediul online! Furtul de date începe cu un simplu click dat de cei care stau pe telefon sau la calculator. Infostealer este greu de depistat, dar infectarea dispozitivelor poate fi totuși prevenită pentru a nu pierde toți banii din cont. Iată cum acționează hackerii.
Infostealer, cea mai nouă escrocherie din mediul online!
Escrocheria Infostealer reprezintă de fapt un furt la doar un click distanță. Un tip de malware infectează dispozitivele și colectează parole și date bancare. Escrocii cibernetici reușesc să îl răspândească prin link-uri sau atașamente trimise prin e-mail sau platforme de mesagerie. Acesta ajunge în telefon sau în computer prin software descărcat de pe surse nesigure, prin linkuri sau atașamente suspecte, ori prin accesarea unor site-uri compromise.
Infostealer reprezintă o formă de software rău intenționat creat pentru a încălca sistemele informatice cu scopul de a fura informații sensibile, inclusiv detalii de conectare, informații financiare și alte informații de identificare personală.
Ce trebuie să facă românii pentru a nu fi victimele hackerilor
- Se evită descărcările din surse neoficiale.
- Nu se accesează linkuri nesigure primite prin e-mail sau mesagerie.
- Se utilizează soluții de securitate actualizate.
- Se activează autentificarea în doi pași.
O altă escrocherie recentă la care trebuie să fie atenți cetățenii este cea numită metoda Crocodilus. Un program malware pentru Android numit Crocodilus îi păcălește pe cetățeni să furnizeze data personale și bancare pentru a obține controlul banilor din cont. Metoda Crocodilus se maschează sub forma unei aplicații aparent inofensive, cu scopul de a evita restricțiile impuse de sistemul de operare Android și să ajungă pe dispozitivele utilizatorilor. După instalare și lansare, aplicația cere permisiuni pentru a accesa serviciile de accesibilitate ale dispozitivului. În felul acesta, malware-ul poate interacționa cu aplicațiile financiare și cu cele de criptomonede instalate pe telefonul unei persoane. Deși escrocheria Crocodilus este un nou program malware bancar, are capabilități complet dezvoltate pentru a prelua controlul asupra dispozitivului, a colecta date și a controla de la distanță.
O nouă înșelătorie a apărut online și face victime în rândul celor care au telefoane mobile. Înșelătoria de tip phishing începe atunci când un utilizator de iPhone primește un mesaj de fraudă, mesajul poate spune că au existat unele probleme cu expedierea unui produs sau că există taxe neplătite. Odată ce peretele de securitate este depășit, escrocii s-ar putea să nu reacționeze imediat. Infractorii online pot distribui link-uri ulterior, unde victima ar putea ajunge să facă click și să-și partajeze detaliile personale sau financiare. Noua metodă de înșelătorie face ravagii mai ales în rândul posesorilor de iPhone. Experții în securitare atrag atenția că pentru a vă proteja de escrocherii de genul acesta, evitați să răspundeți la numere necunoscute, mai ales dacă vi se solicită să activați linkurile sau să faceți click pe ele.
Cea mai nouă escrocherie este cea numită Infostealer, care constă în furtul de date personale și bancare prin accesarea unui link care pare a fi unul oficial și de încredere. Cetățenii pot rămâne fără bani printr-un simplu click pe site-uri suspecte.