Prima pagină » Titlurile zilei » Informații bombă ies la iveală! Jandarmii descind în centrul Iașului! Conflictul dintre afaceriștii Vasile Pușcașu și Cristian Stanciu a închis hotelurile „Traian” și „Astoria”. Cele două clădiri erau să sară în aer
Informații bombă ies la iveală! Jandarmii descind în centrul Iașului! Conflictul dintre afaceriștii Vasile Pușcașu și Cristian Stanciu a închis hotelurile

Informații bombă ies la iveală! Jandarmii descind în centrul Iașului! Conflictul dintre afaceriștii Vasile Pușcașu și Cristian Stanciu a închis hotelurile „Traian” și „Astoria”. Cele două clădiri erau să sară în aer

01 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Cristian Stanciu nu mai are dreptul să folosească subsolul de la Hotel „Traian”, deținut de afaceristul Vasile Pușcașu. De mai bine de o săptămână, hotelurile „Traian” și „Astoria” au fost închise din cauza conflictului dintre Vasile Pușcașu și Cristian Stanciu

Judecătorii ieșeni au tranșant conflictul dintre Vasile Pușcașu, patronul hotelului „Traian”, și Cristian Stanciu, consilier județean PSD, patronul hotelului „Astoria”. Scandalul a început de la subsolul hotelului „Traian”. Cristian Stanciu avea pretenția ca subsolul să deservească și hotelul „Astoria”. Însă, magistrații de la Tribunalul Iași i-au dat dreptate lui Vasile Pușcașu.

„Respinge cererea de emitere a ordonanței președințiale formulate de reclamantele F.E.G. (Fundatia Ecologică Green) Iași (firma lui Cristian Stanciu- n.r.) și Hotel „Astoria” SRL în contradictoriu cu pârâta BSR Estate SRL (firma lui Vasile Pușcașu- n.r.) prin care au solicitat obligarea pârâtei să permită pentru reclamante vremelnic și neîngrădit accesul și, complementar, să nu facă nimic de natură a împiedica trecerea către subsolul Hotelului «Astoria» pentru aprovizionare, salubrizare, evacuare prin curtea carosabilă subterană care deservește Hotelul «Astoria» si Hotelul «Traian», înspre și dinspre strada Banu și strada Arcu”, se arată în hotărârea magistraților.

Vasile Pușcașu vrea să vină cu jandarmii ca să dea drumul la apă

De mai bine de o săptămână, cele două hoteluri nu mai funcționează. Vasile Pușcașu a tăiat țevile de evacuare a noxelor de la centralele termice ale hotelului „Astoria”, care treceau prin subsolul hotelului „Traian”. În replică, Cristian Stanciu a oprit furnizarea apei potabile, o parte din rețea fiind prezentă pe proprietatea de la „Astoria”. În consecință, hotelurile au fost închise. Lipsa utilităților nu permitea cazarea clienților. La „Traian” nu este apă potabilă, iar la „Astoria” nu este căldură. Totuși, Vasile Pușcașu este încrezător că situația va fi rezolvată, dar doar cu jandarmii.

„În cursul zilei de 1 februarie, vom cere ca executorul să poată dispune reluarea furnizării de apă potabilă. Vom cere intervenția jandarmilor. Vreau să precizez că în inventarul hotelului «Traian» se află rețeaua de canalizare, conducta de apă. Din 1896, rețeaua este a hotelului «Traian». Nu știu cum a dat aviz ApaVital hotelului «Astoria», cum că branșamentul este la ei. La ei este doar o conductă cu un apometru pe ea. Branșamentul este pe strada Lăpușneanu. Pur și simplu am fost păcălit. Să vedem ce se va întâmpla. Ei au spus că mută centralele și că vor da drumul la apă. Vom vedea.”, a precizat Vasile Pușcașu.

Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu se ceartă de când au cumpărat clădirile

Problemele sunt mai vechi între cei doi afaceriști. Cei doi se ceartă în special de la căile de acces comune. Spre exemplu, Vasile Pușcașu susține că rețeaua de evacuare a centralelor termice care deservește hotelul „Astoria” trece pe proprietatea acestuia. Mai mult, arată că au fost efectuate lucrări fără avize de la Direcția pentru Cultură, în condițiile în care Hotelul „Traian” se află pe lista monumentelor istorice. Pe de altă parte, Cristian Stanciu spune că Vasile Pușcașu a înfundat țevile de evacuare, moment în care acumularea de gaze ar fi putut pune în pericol viața celor prezenți în imobile. Nu în ultimul rând, Vasile Pușcașu a povestit că un angajat s-a intoxicat din cauza improvizațiilor făcute la rețeaua de evacuare a noxelor, lucrări executate la comanda lui Cristian Stanciu.

De precizat că cele două hoteluri au fost achiziționate de la lichidatorul firmei falimentare Turism Moldova SA a afaceristului Dănuț Prisecariu, stabilit în Canada. Banii din tranzacții au intrat tot în conturile lui Prisecariu, în condițiile în care principalul creditor era o firmă controlată de mama afaceristului. Suma încasată este de 7,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`