Prima pagină » Actualitate » Informaţii bombă ies la iveală în legătură cu asasinatul din Arad. Ioan Crișan s-ar fi ocupat de cămătărie

Informaţii bombă ies la iveală în legătură cu asasinatul din Arad. Ioan Crișan s-ar fi ocupat de cămătărie

05 iun. 2021, 15:47,
George Cristian, în Actualitate

S-a împlinit o săptămână de când România s-a confruntat cu un asasinat fără precedent în istoria țării. Conform unor surse România TV se pare că Ioan Crișan, omul de afaceri asasinat la Arad s-ar fi ocupat de cămătărie. Acesta era un apropriat al mai multor politicieni influenți.

De altfel se pare că Ioan Crișan i-ar fi luat apartamentului unui om pe care l-a împrumutat cu bani şi care nu a avut cum să-i restituie suma.

Ioan Crișan, afaceristul asasinat în Arad s-ar fi ocupat cu cămătăria

Informaţii noi ies la iveală în legătură cu asasinatul care a şocat o întreagă țară. Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când se un asemenea atentat a avut şi finalitate. Au mai fost încercări în Neamț, București şi în alte localităţi dar rezultatul nu a dus la decesul vreunei persoane.

Conform unor surse apropriate de România TV se pare că omul de afaceri avea şi alte îndeletniciri decât cele legale. Ioan Crișan s-ar fi ocupat şi de cămătărie. Vorbim despre faptul că ar fi ” executat” un rău platnic. Ioan Crișan l-a lăsat fără un apartament pe un bărbat care nu şi-a mai permis să îi restituie banii împrumutaţi.

Omul de afaceri se învârtea și în cercul politic având o legătură strânsă cu mai mulţi politicieni influenţi din zonă.

Bomba care a explodat sub maşina lui Ioan Crișan este TNT

În urma unei anchete preliminare s-a constatat faptul că explozibilul folosit este de origine sârbă şi este un explozibil clasic în asasinatele din întreaga lume. Vorbim despre unul dintre cei mai puternici compuși. TNT este folosit în răfuieli din lumea mafiotă de pe glob și o canitate suficientă de astfel de compus ar putea dărâma chiar şi un blog.

În altă ordine de idei se pare că de la fața locului au fost prelevate două monstre ADN. Una i-ar aparţine omului de afaceri Ioan Crișan dar cealaltă incă nu are o origine cunoscută.

Ipoteze de luat în calcul în legătura cu asasinatul de la Arad

Anchetatorii incă nu au ajuns la o concluzie finală. Mâna care a operat asasinatul din Arad este una profesionistă. Vorbim despre un asasin care este, cel mai probabil, din afara României. Ipotezele luate în considerare în legătură cu afaceristul sunt multe. Pistele arată ipoteza unei mize imobiliare uriaşe dar şi traficul de ţigări.

De altfel, şoferul care a fugit de la fața locului când s-a dorit legitimarea lui. Acesta transportă un TIR încărcat cu ţigări de contrabandă. Se pare că TIR-ul era înregistrat pe una dintre firmele lui Ioan Crișan dar cel din urmă nu ar fi ştiut că autovehiculul ar fi fost împrumutat unei alte societăţi. În altă ordine de idei, Parchetul General a demarat o anchetă. După ce s-a terminat de preluat probele de la fața locului, procurorii au schimbat încadrarea faptei în ucidere cu premeditare.

Pedeapsa prevăzută de Codul Penal este una dintre cele mai mari. Dacă vor/va fi găsit/i, vinovatul/vinovații riscă să-și petreacă tot restul vieții în spatele gratiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *