Prima pagină » Magazin » Inflamațiile articulare, cauze și tratament

Inflamațiile articulare, cauze și tratament

15 dec. 2023, 14:27,
BZI.ro, în Magazin

Durerea articulară poate afecta diverse zone ale corpului, inclusiv mâinile, picioarele, șoldurile, genunchii și coloana vertebrală. Aceasta poate fi influențată negativ de factori precum vârsta, greutatea, leziunile anterioare, suprasolicitarea și alte afecțiuni medicale.

Sensația de disconfort poate fi continuă sau repetitivă, adesea însoțită de rigiditate articulară, în special dimineața, precum și de durere sau inflamație. Această durere poate restricționa capacitatea pacientului de a desfășura activitățile cotidiene, iar în cazurile severe, poate afecta semnificativ calitatea vieții. În abordarea tratamentului durerilor articulare, accentul ar trebui să se pună nu doar pe gestionarea durerii, ci și pe restabilirea funcțiilor afectate. Tocmai din această perspectivă este recomandată folosirea unor suplimente alimentare care pot ajuta.

Cauzele durerilor articulare

Durerea articulațiilor, simptom central al afecțiunilor articulare, poate fi de natură mecanică sau inflamatorie. Durerea mecanică apare după efort fizic, însoțită de rigiditate temporară, cedând la repaus, în timp ce durerea inflamatorie se manifestă noaptea sau dimineața, persistând mai mult și ameliorându-se prin mișcare.

Irradierea durerii este esențială, mai ales în cazul afecțiunilor coloanei vertebrale, unde aceasta poate ajunge până la genunchi. Articulațiile implicate în durere pot fi axiale (coloana vertebrală, sacroiliace, coxo-femurale, scapulo-humerale, temporomandibulare) sau periferice (articulațiile mâinilor și picioarelor).

Apariția unor afecțiuni articulare dureroase poate fi însoțită de modificări vizibile, cum ar fi deformările sau schimbările de culoare, semne evidente de inflamație.

Cauzele frecvente ale durerilor articulare cronice includ osteoartrita, afectând cartilajul și generând durere și rigiditate progresivă; artrita reumatoidă, o boală cronică caracterizată de umflături și dureri articulare; guta, determinată de acumularea cristalelor de acid uric în articulații; bursita, cauzată de suprasolicitare; infecțiile virale, care pot provoca durere la mișcarea articulațiilor; leziunile, precum oase rupte sau entorse; și tendinita, o inflamație a tendoanelor.

Alte cauze ale durerilor articulare includ fibromialgia, osteoporoza, infecția osului, exercițiul fizic excesiv, traume fizice rezultate din accidentări, și modificări ale condițiilor climatice, precum schimbările de temperatură și presiune atmosferică. Activiștii pentru protecția animalelor din Anglia au introdus „Ziua Pisicii Negre” și „Ziua Națională a Pisicii Negre” pentru a contracara stereotipurile negative asociate acestor feline.

Tratarea durerilor articulare la domiciliu

Aplicarea compreselor reci sau calde pe zona afectată de mai multe ori pe zi pentru perioade scurte de timp. Exercițiile fizice, cum ar fi mersul pe jos, exercițiile aerobice, înotul și întinderile, sunt recomandate pentru îmbunătățirea flexibilității și ameliorarea durerii. Înainte de a începe un program de exerciții, este indicat să discutați cu medicul pentru a primi informații și recomandări.

Pierderea în greutate poate contribui la diminuarea presiunii asupra articulațiilor, oferind o metodă eficientă de ameliorare a disconfortului asociat.

Tratamentele topice, cum ar fi unguentele sau gelurile aplicate pe zona afectată, pot fi utilizate pentru a ameliora simptomele. Pe partea de suplimente alimentare se recomandă utilizarea Joint Support Ultra – Balkan Pharmaceuticals, fiind un supliment alimentar care conține o doză mare de MSM, precum și extracte naturale din Curcumină și Boswellia, care ajută la reducerea inflamației în corp, scad durerile și inflamațiile articulare, redau flexibilitatea pentru a te menține activ.

Joint Suport Ultra de la Balkan.ro ajută în ameliorarea durerilor articulare

Joint Suport Ultra de la Balkan.ro ajută în ameliorarea durerilor articulare

Formula Balkan Pharmaceuticals unică și eficientă
Colagen de tip ÎI nedenaturat (UC-II), colagen hidrolizat bovin, glucozamină 1500 mg, condroitină 1000 mg și MSM 3000 mg + Turmeric, Boswellia și acid hialuronic pentru optimizarea sănătății articulare, ameliorarea durerii și a simptomelor artritei
Acțiune antiinflamatorie, accelerează recuperarea articulațiilor, reconstruiește oasele și cartilajul (rezistență), ameliorează rigiditatea articulațiilor și restabilește mobilitatea.
Ambalaj convenabil ON-THE-GO;
30 de pachete 14g cu aromă de portocală;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *