Prima pagină » Economic Local » Infineon își mărește capacitățile pentru dezvoltare de cipuri în România cu o nouă extindere la Iași – GALERIE FOTO

Infineon își mărește capacitățile pentru dezvoltare de cipuri în România cu o nouă extindere la Iași – GALERIE FOTO

29 iun. 2023, 09:30,
în Economic Local

În urmă cu mai bine de 10 ani, Infineon a început să implice parteneri din Iași în dezvoltarea de cipuri semiconductoare. Având în vedere competențele și amploarea tot mai mare a activităților, precum și o cooperare puternică cu Universitatea Tehnică, în 2022 Infineon a decis să își deschidă propriul birou în Iași. În același an, NoBug Consulting, o companie românească de inginerie cu o echipă importantă în Iași, specializată în furnizarea de servicii de verificare și proiectare digitală, a devenit parte a Infineon.

UPDATE: A fost inaugurat în mod oficial biroul Infineon din Iași.

Astăzi marcăm o etapă importantă prin extinderea și inaugurarea oficială a biroului Infineondin Iași, dovedind angajamentul nostru pentru creșterea unui nucleu local high-tech specializat în dezvoltarea cipurilor semiconductoare. Cipurile Infineon la a căror dezvoltare contribuie echipele din Iași sunt utilizate în industria auto și Internet of Things (IoT).

„Absolvenții din Iași s-au alăturat echipei Infineon în România încă de la debutul din 2005. Acum, Infineon este cea mai puternică companie de semiconductori din România, o contribuție esențială în acest parcurs fiind datorită acestora. Astăzi sărbătorim o nouă etapă importantă prin inaugurarea Infineon Iași. Suntem onorați să avem un parteneriat puternic cu Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași și apreciem nivelul ridicat al educației în electronică, automatică și calculatoare.

Echipele noastre din Iași, împreună cu experții Infineon din întreaga lume, vor contribui la soluționarea a două provocări majore ale vremurilor noastre: decarbonizarea și digitalizarea.” a declarat Guenter Krasser, Vicepreședinte și Director General al Infineon România.

Despre Infineon

Infineon este un lider global în domeniul semiconductorilor pentru sisteme de putere și IoT, cu peste 56.000 de angajați la nivel mondial. Infineon este numărul 1 în domeniul semiconductorilor de putere, un inovator de top în domeniul sistemelor de putere și un partener tehnologic unic pentru soluții IoT inteligente, eficiente energetic și sigure.

Cu peste 500 de ingineri ce acoperă întregul ciclul de dezvoltare a produselor, Infineon este cea mai puternică companie de semiconductori din România. Infineon România se remarcă ca fiind responsabilă de activitățile de cercetare și dezvoltare pentru o gamă diversificată de segmente de produse Infineon. Centrul din București a fost înființat în 2005 și a devenit unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare ale Infineon din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *