Prima pagină » Actualitate » Înfiinţarea noului partid al lui Ludovic Orban, anunţată astăzi la Parlament
Înfiinţarea noului partid al lui Ludovic Orban, anunţată astăzi la Parlament

Înfiinţarea noului partid al lui Ludovic Orban, anunţată astăzi la Parlament

14 dec. 2021, 11:15,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, este aşteptat să îşi anunţe, marţi, 14 decembrie 2021, la Parlament, noul partid pe care l-a înfiinţat după ce a hotărât să plece din PNL, potrivit unor surse politice.

Reamintim faptul că Ludovic Orban a hotărât să părăsească partidul după ce PNL a decis să facă alianţă cu Partidul Social Democrat. Fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor i s-au alăturat, în momentul demisiei, alţi 15 parlamentari de la PNL.

Noul partid al lui Ludovic Orban se va numi Forța Dreptei.

Ludovic Orban şi-a dat demisia din PNL. Şi-a înfiinţat un nou partid

Decizia lui Ludovic Orban de a părăsi Partidul Naţional Liberal s-a produs în momentul în care PNL a oficializat alianţa cu Partidul Social Democrat. Înainte, acesta a părăsit, în luna octombrie, grupul parlamentar al PNL, devenind deputat neafiliat.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, transmitea, după şedinţa conducerii formaţiunii politice în care s-a validat guvernarea cu social-democraţii, faptul că părăseşte partidul.

„Astăzi, PSD a revenit la putere și PSD va face legea pentru foarte mult timp. Sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forța în opoziție față de acest proiect nociv pentru România. Îmi voi da demisia din PNL și voi începe ceea ce am făcut în ultimii 30 de ani, să-i reprezint în mod corect, onest, cinstit, cu devotament, cu respect față de drepturi individuale și față de demnitatea fiecărui cetățean român pe toți acei români care cred într-un proiect de dezvoltare a României bazat pe valori liberale.

Astăzi PNL şi-a negat întreaga istorie, conduce o majoritate fragilă. Nu mai are nicio ieşire, a trădat grav şi aproape definitiv toate aşteptările şi speranţele puse de noi în 6 decembrie şi în ultimii 30 de ani democraţie.

Mă voi consulta cu toţi colegii mei cu care am ţinut legătura şi care m-au susţinut. Vom luat decizia cu privire la paşii următori. E adevărat faptul că PSD îşi imaginează vreodată că se va putea reabilita în ochii romanilor. Astăzi a fost împotriva naturii. Această decizie va duce la prăbuşirea acestui partid în sondaje şi la nevoia de a începe construcţia care să se bazeze pe tradiţie”, a declarat Ludovic Orban la acel moment.

Ce alți parlamentari l-au urmat pe Ludovic Orban

Pe 23 noiembrie, Ludovic Orban a venit personal şi şi-a depus demisia la sediul central al PNL din Modrogan, împreună cu ceilalţi 15 parlamentari care şi-au dat, la rândul lor, demisia din partid.

Ceilalţi parlamentari care şi-au înregistrat demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovăiala (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bolă (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *