Prima pagină » National » Infecţionistul Octavian Jurma vine cu o idee revoluționară: „Haideți să dăm bani celor care se vaccinează!”

Infecţionistul Octavian Jurma vine cu o idee revoluționară: „Haideți să dăm bani celor care se vaccinează!”

28 apr. 2021, 19:16,
Bianca Rebegea, în National

Octavian Jurma, medic infecționist, a venit cu o idee revoluționară, la auzul veștii că medicii de familie vor fi plătiți pentru vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului.

Astfel, medicul a propus să nu fie medicii cei care primesc bani, ci persoanele care se vaccinează, deoarece acestea își asumă „riscuri eroice, dacă ascultăm negaționiștii”.

„Am o idee mai bună decât să plătim un bonus pentru fiecare inoculare medicilor de familie. Haideți să dăm banii ăștia celor care se vaccinează!”, scrie pe Facebook infecţionistul.

Octavian Jurma, idee revoluționară: „Nu discriminăm repetenții, discriminăm doar premianții”

Medicul susține că vom avea rezultate mult mai bune în ceea ce privește vaccinarea, dacă oamenii care vin să se imunizeze vor primi fiecare câte 100 de lei.

„Ne costă tot 100 de lei pe vaccinare, dar vom avea cu siguranță rezultate mult mai bune. Dar asta ar fi un beneficiu pentru cei vaccinați și în România nu discriminăm repetenții, discriminăm doar premianții”, adaugă medicul.

Octavian Jurma consideră că dacă medicii sunt plătiți, se alimentează suspiciunea că ei vaccinează doar pentru bani, scăzându-le în acest mod autoritatea și credibilitatea: „inhibă atât medicul, cât și pacientul. Medicii sunt deja plătiți pentru a avea grijă de sănătatea pacientului, lucru care include vaccinarea și în cazul altor boli contagioase”.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că medicii de familie vor începe să vaccineze de pe 4 mai

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a transmis că începând cu 4 mai, aproximativ o treime dintre medicii de familie vor intra în campania de vaccinare.

Medicul a precizat că totul este pregătit şi sunt așteptați la vaccinare circa 3.080 de medici de familie, aproximativ o treime, pentru că mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare, care deja funcționează.

„Medicii de familie vor începe sa vaccineze pe 4 mai. Toată infrastructura logistica este deja stabilita, medicii de familie au fost identificați. Vorbim de circa 3.080 de medici de familie, aproximativ o treime, sunt circa 10.700 de medici la nivel național in contract cu Casa Națională de asigurări de Sănătate, însă sa știți ca mare parte dintre medicii de familie sunt implicați in centrele de vaccinare care deja funcționează.

Este foarte dificil sa vaccinezi şi in cabinetul propriu, să fii şi în centrele de vaccinare fixe, să ai grijă şi de ceilalți pacienți pe care îi ai în lista şi în îngrijire, să asiguri asistență medicală primară, este un efort deosebit”, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi seara, la Digi24.

Valeriu Gheorghiță: „Noi le-am transmis colegilor că nu e nicio problemă dacă din 10 doze vei folosi doar 9 și o doză se irosește”

În ceea ce privește dozele de vaccin, Valeriu Gheorghiţă a menționat că întelege reticenţa, pentru că sunt flacoane multidoză, exista acest risc să irosești doze.

„Sigur ca la început ai o reticentă, pentru ca nu știi despre ce e vorba, sunt flacoane multidoza, exista acest risc sa irosești doze. Noi le-am transmis colegilor ca nu e nicio problema daca din 10 doze vei folosi doar 9 si o doza se irosește.

Sigur ca printr-o planificare a dozelor putem reduce acest risc de irosire a dozelor, dar asta nu este un motiv sa nu demaram vaccinarea”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *