Prima pagină » Sanatate » Infecție urinară: Antibiotice folosite pentru tratarea afecțiunii  

Infecție urinară: Antibiotice folosite pentru tratarea afecțiunii  

11 ian. 2022, 11:28,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a scăpa infecție urinară trebuie să știi ce antibiotice sunt folosite. Această afecțiune apare din cauza prezenței bacteriilor. Pentru a ameliora durerile și disconfortul produs de afecțiune este indicat să administrezi un tratament medicamentos.

Pentru a reuși să urmezi un tratament cu antibiotice pentru infecții urinare trebuie să consulți un medic. Doar un specialist va reuși să-ți recomande, conform analizelor, pastilele necesare. Există diverse tratamente cu antibiotice, acestea sunt prescrise în conformitate cu dezvoltarea afecțiunii. Sunt antibiotice care pot fi luate în doze unice pentru a scăpa de germenul cauzator.

femeie care se tine de burta din cauza durerii provocate de infectia urinara

Un test care te ajută să identifici tratamentul potrivit este antibiograma

Infecție urinară: Antibiotice indicate pentru a scăpa de durere

Un test care te ajută să identifici tratamentul potrivit este antibiograma. După obținerea rezultatelor necesare, medicul stabilește care sunt antibioticele care vor reuși să omoare bacteria. Atunci când suferi de o infecție urinară, de mare folos sunt antiinflamatoarele. Acestea reușesc să amelioreze durerea și simptomele provocate de afecțiune. Foarte benefice sunt și supozitoarele și antispasticele.

Dacă urmezi un tratament cu antibiotice corespunzător afecțiunea va dispărea în trei zile. Foarte important este ca în perioada în care urmezi tratamentul să consumi multe lichide. Hidratarea corespunzătoare te va ajuta să elimini pe cale naturală bacteriile adunate.

Dacă durerile provocate de afecțiune sunt foarte ascuțite, poți să administrezi analgezice pentru a reduce din disconfort. În cazurile mai grave, atunci când afecțiunea nu a fost trată la timp este nevoie de spitalizare. Din moment ce ești spitalizat, antibioticele vor fi introduse intravenos.

persoana care sufera de infectie urinara

Pentru a reuși să urmezi un tratament cu antibiotice pentru infecții urinare trebuie să consulți un medic

Leacuri bătrânești pentru infecții urinare: Cele mai utilizate remedii

Pentru a scăpa rapid de infecția urinară este indicat tratamentul medicamentos. Însă, în cazurile în care afecțiunea este în fază incipientă, aceasta poate fi trată cu leacuri bătrânești. De asemenea, pe parcursul administrării antibioticelor poți aplica și unele remedii naturale pentru a grăbi vindecarea.

Printre cele mai utilizate remedii se numără merișorul și coada calului. Proprietățile ce se conțin în merișor împiedică dezvoltarea bacteriilor în interiorul tractului urinar. Faptul că remediul conține vitamina C și acid salicilic ameliorează durerea în timpul urinării.

Coada calului este un remediu folosit din cele mai vechi timpuri. Acest leac are proprietăți antiinflamatorii și calmante. De asemenea, specialiștii spun că remediul este și un antioxidant foarte bun. La fel de bun este și sparanghelul în tratarea afecțiunii. Proprietățile ce se conțin în coada calului se regăsesc și în sparanghel. Pe lângă efectul antibacterian, sparanghelul conține vitamina B1, B2 și B9.

persoana care toarna dintr-un recipient un antibiotic in palma

Doar un specialist va reuși să-ți recomande, conform analizelor, pastilele necesare

Cum să eviți infecțiile urinare: Greșeli comise în rutina zilnică

Pentru a reuși să eviți infecțiile urinare este bine să ai o igienă corespunzătoare. Pentru a te feri de bacterii trebuie să păstrezi zona vaginală curată și uscată. Specialiștii spun că folosirea unui săpun parfumat sau compus din substanțe chimice poate stimula apariția infecțiilor urinare. De asemenea, este foarte important să nu utilizezi spray-uri sau parfum pentru zona intimă.

Există cazuri în care infecțiile urinare poate apărea din cauza detergentului folosit pentru rufe. Dacă lenjeria intimă este spălată cu un detergent necorespunzător și netestat dermatologic, acesta poate provoca iritații la nivelul zonei intime.

Foarte importantă este și materialul din care este confecționată lenjeria intimă. Specialiștii spun că pentru a reuși să previi apariția unor afecțiuni trebuie să optezi pentru lenjerie din bumbac. De asemenea, trebuie să-ți păstrezi pe tot parcursul zile, zona intimă uscată.

Pentru a reuși să eviți o infecție urinară trebuie să știi care sunt antibioticele folosite pentru tratare și remediile naturiste eficiente. De asemenea, este foarte important să ai o mare grijă de igiena zonei intime pentru a minimiza riscul dezvoltării afecțiunii.

grafica femeie care se tine de burta din cauza durerii provocate de infectia urinara

Dacă durerile provocate de afecțiune sunt foarte ascuțite, poți să administrezi analgezice pentru a reduce din disconfort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *