Prima pagină » Sanatate » Infecție după extracție de măsea. Ce să faci pentru a ameliora durerea până la vizita la stomatolog?

Infecție după extracție de măsea. Ce să faci pentru a ameliora durerea până la vizita la stomatolog?

06 mart. 2023, 12:43,
BZI.ro, în Sanatate

Alveolita reprezintă o infecție după extracție de măsea. Boala se manifestă prin inflamație cauzată de pătrunderea streptococilor și stafilococilor în locul extracției. În locul unde a fost extras dintele se formează o cavitate. Dacă o infecție pătrunde în rană, se instalează o inflamație.

Pericolul bolii nu constă doar în disconfortul și durerea resimțite de pacient. Boala poate duce la deteriorarea gravă a țesutului gingival din jur și a osului maxilar. În cazul în care apare alveolita post-extracție, trebuie făcută o programare la un medic stomatolog cât mai curând posibil. Îngrijirea dentară profesională are ca scop eliminarea complicațiilor și restabilirea sănătății pacientului. Dacă nu puteți merge la dentist, programați o vizită în viitorul apropiat. Înainte de a merge la dentist, vă puteți clăti gura cu o soluție călduță de clorhexidină sau furacilină. Acest lucru nu va vindeca alveolita, dar va reduce inflamația și va preveni deteriorarea țesuturilor învecinate.

Infecție după extracție măsea. Din ce cauză se formează acest disconfort

După ce dintele este extras din gingie, în locul acestuia se formează un cheag. Acesta sigilează locul de extracție, căptușind interiorul locului de extracție și protejând locul de bacteriile patogene. Sub cheag se formează țesut sănătos. Rana se vindecă. Acesta este un rezultat bun după o extracție dentară. Dar, în unele cazuri, cheagul nu se formează. Sau acesta nu aderă strâns la pereții patului. Procesul natural de reparare a țesuturilor este perturbat.

Acest lucru poate fi cauzat de o problemă de coagulare, de un sindrom de gaură uscată sau de deteriorarea mecanică a plăgii în primele câteva ore după extracție. Ca urmare, se deschide o poartă de acces pentru microflora patogenă, bacteriile încep să se înmulțească în mod activ și se dezvoltă o inflamație acută. Boala este cunoscută sub numele de alveolită sulcus.

Printre factorii care provoacă dezvoltarea bolii se numără îndepărtarea unui dinte cu afectarea țesutului înconjurător, de exemplu, alveolita după extracția unei măsele de minte. De asemenea, lipsa tratamentului antiseptic în timpul manipulării, extracția incompletă a rădăcinii și tratamentul oral inadecvat după manipulare.

Cum vă puteți da seama dacă există o problemă? Cum are loc diagnosticul afecțiunii

Deranjul poate apărea din cauza nerespectării sfaturilor medicului după extracție, ingestia de lichide fierbinți, alimente provoacă tulburări în structura cheagului de sânge. La copii, cheagul poate fi deteriorat din cauza lingerii constante a plăgii,

Unii pacienți cred că alveolita după o extracție dentară nu este posibilă și că manifestările dureroase sunt norma după operație. Cu toate acestea, nu este cazul. Anumite simptome pot apărea într-adevăr în primele două-trei zile după operație. Cu toate acestea, dacă ele nu dispar după 2-4 zile, este obligatorie o vizită la clinică.

Puteți să înțelegeți că suferiți de această problemă după natura durerii. Aceasta poate fi în creștere, pulsatorie, pe o parte, iradiind spre lobul temporal, spre ureche. O temperatură a corpului de până la 38 de grade, de asemenea, anunță durerea.

Diagnosticul infecției după extracție de măsea nu este foarte dificil din cauza simptomatologiei caracteristice. Boala se dezvoltă numai după ce dintele a fost extras și țesutul adiacent este afectat. Medicul este lăsat să determine stadiul patologiei. În acest scop, se folosesc metode instrumentale de diagnosticare. În cazul în care examinarea orală nu este suficientă, medicul dentist poate prescrie o radiografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *