Cel mai întâlnit tratament în combaterea acestei afecțiuni constă în ovule pentru candida.
Candidoza vaginală este o infecție provocată, de obicei, de ciuperca Candida Albicans. Această ciupercă se poate găsi și în alte locuri înafara florei vaginale. De exemplu aceasta poate fi prezenta pe piele, pe anumite mucoase și chiar și în tubul digestiv.
În ciuda a ceea ce cred majoritatea persoanelor, această afecțiune nu trebuie considerată o boală cu transmitere sexuală. Până și femeile care nu au avut contact sexual pot dezvolta această boală. Totuși, este normal ca persoanele care abia își încep viața sexuală să treacă prin experiența oferită de candidoză.
Candidoza vaginală este chiar foarte frecventă printre persoanele de sex feminin. Aceasta poate afecta 3 din 4 femei, măcar o singură dată în decursul vieții lor. De obicei, cele mai multe femei trec prin această experiență de cel puțin două ori pe parcursul vieții.
Cauze în apariția candidozei
Apariția candidozei este, de fapt, cauzată de un dezechilibru al bacteriilor deja existente în zona vaginului. Așadar, ciuperca candida este deja prezentă în flora vaginală, alături de alte ciuperci.
Există anumite bacterii care pot menține echilibrul bacteriilor aflate la nivelul florei vaginale, însă câteodată, acestea nu-și mai pot face treaba din diverse motive. Atunci este momentul când candidoza vaginală își face simțită prezența.
Unul dintre principalele motive pentru care acest echilibru este perturbat constă în administrarea antibioticelor. Acestea (mai ales cele care sunt făcute să trateze un spectru mai larg de afecțiuni, așadar, sunt mai puternice) afectează pH-ul de la nivelul vaginului. Antibioticul atacă bacteriile care se ocupă de protejarea florei vaginului, numite lactobacili.
Femeile care urmează un tratament cu pastile contraceptive care conțin estrogeni sunt mai predispuse candidozei. Nivelul crescut de estrogen din organism este, de altfel, o altă cauză a candidozei vaginale.
De asemenea, această afecțiune este întâlnită și la femeile cu diabet pe care nu îl țin sub control.
Toaleta precară a zonei intime este, poate, una dintre cele mai frecvente cauze a acestei boli. Tampoanele intravaginale care sunt purtate pe o perioadă lungă de timp ș chiar și lenjeria care strânge, pot favoriza apariția candidozei vaginal.
Cel mai important este să știm că sistemul imunitar are mereu un rol important în apariția și combaterea oricărei afecțiuni.
Simptomele candidozei
Cel mai întâlnit simptom în cadrul acestei afecțiuni este mâncărimea. Aceasta este, deseori, acompaniată de iritație. Din cauza senzației de mâncărime, poate apărea și senzația de arsură. Aceasta se manifestă mai ales atunci când persoana urinează sau când are contact sexual.
Mai apoi, poate apărea înroșirea și umflarea vulvei, însoțite de durere.
Femeile care suferă de această condiție pot avea scurgeri vaginale albicioase.
Tratament: Ovule pentru candida
Tratamentul variază în funcție de stadiul în care se află afecțiunea.
Avem tratamentul pe termen scurt care constă în administrarea medicamentelor antifungice. Durata acestui tratament poate varia între trei și șapte zile. Medicamentele antifungice se regăsesc sub forma unguentelor, cremelor, ovulelor. Acestea sunt bazate pe miconazole sau pe terconazol.
În cazul în care simptomele sunt severe și continuă pe o perioadă îndelungată, medicul poate recomanda administrarea medicamentelor antifungice pe o perioadă de șase luni.
Cel mai des, tratamentul în combaterea acestei afecțiuni constă în ovule pentru candida. Acestea sunt foarte eficiente în tratarea candidozei, una dintre cele mai frecvente condiții la femei.