Prima pagină » Sanatate » Infecția cu stafilococ auriu. Cauze, simptome, tratament și poze cu temuta bacterie

Infecția cu stafilococ auriu. Cauze, simptome, tratament și poze cu temuta bacterie

27 iul. 2022, 11:21,
în Sanatate

Cauți poze cu stafilococul auriu? Ei bine, în acest articol, ți-am pregătit câteva imagini, pentru a ști, cu certitudine, dacă te-ai infectat. În plus, vei descoperi care sunt cauzele și simptomele care anunță temuta afecțiune.

Stafilococul auriu este bacteria care provoacă infecțiile stafilococice. Aceasta se găsește peste tot în jurul nostru, inclusiv pe suprafețe sau pe sol. Mai mult, bacteria poate fi întâlnită și pe piele, în nas sau în gât.

De regulă, stafilococul auriu nu generează probleme de sănătate grave. Cu toate acestea, lucrurile iau o altă întorsătură în momentul în care bacteria intră în organism printr-o tăietură și provoacă o infecție cu stafilococ auriu.

Printre cauzele infecției se află: contactul cutanat cu o persoană infectată, prin rănile și leziunile de la nivelul pielii, prin contactul direct cu obiectele contaminate și, uneori, prin alimente. Cele mai predispuse la infecția cu stafilococ auriu sunt persoanele imunocompromise sau cele care poartă dispozitive medicale invazive.

stafilococ auriu la microscop

Stafilococul auriu este bacteria care provoacă infecțiile stafilococice.

Poze cu stafilococul auriu. Iată cum se manifestă infecția

La majoritatea oamenilor, infecția cu stafilococul auriu nu se manifestă deloc. Chiar și așa, aceștia pot răspândi stafilococul la alte persoane, cum sunt cele care se află în medii de risc (spitale sau instituții de îngrijire a vârstnicilor).

Simptomele pot să includă: durere și roșeață a pielii, vezicule (bășici) dureroase și umplute cu lichid alb sau galben, care determină apariția mâncărimilor și a crustelor, tumefacție dureroasă umplută cu puroi, localizată sub piele. În cazul în care infecția se manifestă la nivelul sânului, pot apărea durerea, roșeața și abcesul, la nivelul plămânilor își fac apariția febra înaltă, dispneea sau tusea cu sânge în spută, iar la nivelul valvelor inimii pot apărea febra și dispneea (endocardita).

Dacă infecția se extinde în sânge, apar febra și, uneori, scăderea bruscă a tensiunii arteriale, iar dacă se dezvoltă la nivelul oaselor, își fac apariția frisoanele, febra, durerile de oase, roșeața și umflăturile la nivelul pielii deasupra oaselor (afecțiune cunoscută sub numele de osteomielită).

stafilococ auriu în nas

Simptomele pot să includă: durere și roșeață a pielii, vezicule (bășici) dureroase și umplute cu lichid alb sau galben, care determină apariția mâncărimilor și a crustelor, tumefacție dureroasă umplută cu puroi, localizată sub piele.

Tratament pentru infecția cu stafilococ auriu

Infecția cu stafilococ auriu este tratată, de obicei, cu antibiotice. Dacă infecția este contactată în spital, de exemplu, medicii prescriu antibiotice care acționează împotriva stafilococilor meticilino-rezistenți.

În alte cazuri, însă, infecția este tratată local, cu ajutorul unui unguent.

Dacă infecția pielii este una severă, este necesar un tratament antibiotic administrat oral sau intravenos. În ceea ce privește infecțiile localizate la nivelul oaselor, este obligatorie intervenția chirurgicală, pentru a îndepărta țesutul afectat. Dacă este vorba despre un abces, medicul chirurg va recurge la secționarea și drenarea acestuia.

Din fericire, unele infecții cu stafilococ auriu pot fi tratate și cu ajutorul remediilor naturiste. Cel mai eficient este remediul pe bază de miere. Acesta poate fi utilizat, cu succes, atât intern, cât și extern. Se știe că mierea de Manuka luptă eficient împotriva stafilococului auriu și, tocmai de aceea, trebuie aplicată zi de zi pe zonele afectate. Ideal ar fi să iei și câte o linguriță de miere în fiecare zi, pe stomacul gol, pentru a distruge infecția din interior.

stafilococ auriu pe ureche

Infecția cu stafilococ auriu este tratată, de obicei, cu antibiotice. Dacă infecția este contactată în spital, de exemplu, medicii prescriu antibiotice care acționează împotriva stafilococilor meticilino-rezistenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`