Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Infarct miocardic simptome. Ce spun cardiologii – VIDEO
Infarct miocardic simptome. Ce spun cardiologii - VIDEO

Infarct miocardic simptome. Ce spun cardiologii – VIDEO

14 aug. 2020, 13:23,
BZI.ro, în WoW!

Infarct miocardic simptome. O afecţiune extrem de serioasă, cu care se confrunta din ce în ce mai multe persoane afectează inima. Se numeşte infarct miocardic, numit frecvent şi atac de cord. El consta în blocarea unei artere coronare, întrerupându-se fluxul sangvin spre o anumită porţiune din cord. Acest lucru duce la moartea celulelor miocardice.

Cu alte cuvinte, vorbim despre o irigare necorespunzătoare a muşchiului inimii. Când apare, se produce infarctul miocardic. Conform studiilor, anual mor 50 de milioane de oameni din această cauză.

Infarct miocardic – Simptome

Înainte de producerea efectivă a unui infarct miocardic, omul resimte un disconfort accentuat la nivelul mâinilor, mai ales la braţul stâng, dar la nivelul stomacului, gâtului său spatelui.

„Orice durere nou apărută în zona pieptului trebuie evaluată de medic, mai ales dacă aveţi peste 30 de ani. În plus, durerile de la nivelul umerilor şi braţelor trebuie să vă dea de gândit dacă apar la efort sau atunci când trăiţi emoţii intense şi vă obligă să vă opriţi din activitate.

De regulă, aceste dureri sunt intense şi durează cel puţin un minut”, explică prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Alte simptome care pot prevesti un atacul de cord

Iată şi alte simptome la care să fii atent:

Lipsă de energie
Dacă eşti mai obosit decât de obicei, chiar sleit de puteri, nu e un semn bun. Chiar dacă ai lucrat toată ziua ori ai avut stres mare la serviciu, nu e normal să te simţi epuizat. De fapt, starea e motivată de faptul că înainte şi în timpul unui infarct inima nu mai poate pompa sânge în mod corespunzător.

Dificultăţi de respiraţie
Apelează rapid la serviciile de urgenţă dacă nu pot resira, ai senzaţia de ameţeală şi transpiraţie rece.

Tulburări de somn
Dacă somnul de noapte îţi e întrerupt constant, întrucât căile respiratorii superioare sunt parţial sau total blocate, e un semn de posibil infarct miocardic mai ales la cei cu apnee în somn.

„Apneea de somn este o tulburare care creşte riscul de a face boli cardiace (ateroscleroză) şi complicaţii cardiovasculare (infarct)”, este de părere medicul cardiolog Dan Gaiţă.

Greaţă şi stări de vomă
Mai întâi îţi va fi greaţă, apoi chiar posibil să vomiţi. De asemenea, vei avea o paloare ciudată.

„De obicei, aceste stări sugerează o tulburare digestivă, dar pot prevesti şi un infarct de miocard. Dacă aceste stări sunt însoţite şi de o durere puternică în piept trebuie să apelaţi cât mai repede la medic”, recomandă cardiologul Dan Gaiţă.

Indigestie
Indigestia apare atunci când un aliment sau un preparat culinar nu ţi-a priit. Dacă însă ai indigestie în timpul unei activităţi fizice, nu după ce ai mâncat, doctorii sunt de părere că e posibilitatea să fi suferit un infarct.

Anxietate
Oricine suferă de anxietate într-un moment al vieţii. Dacă însă nu ai nici un motiv şi totuşi îţi faci griji necontrolat, e posibil ca inima să sufere de un surmenaj.

Iată și ce spune un cardiolog:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *