Prima pagină » Local » Inedit! Bara’a Khallaf este din Palestina și a învățat, timp de un an, limba română pentru a putea primi bursă la UMF Iași. Acum, este absolvent și urmează să fie medic nefrolog

Inedit! Bara’a Khallaf este din Palestina și a învățat, timp de un an, limba română pentru a putea primi bursă la UMF Iași. Acum, este absolvent și urmează să fie medic nefrolog

31 iul. 2024, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea în Local

Bara’a Khallaf are vârsta de 26 de ani și este absolvent al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași. Este palestinian și a ajuns în România datorită unei burse. Pentru a putea fi admis, a învățat limba română timp de un an, iar acum își dorește să devină medic nefrolog.

Bara’a a absolvit UMF Iași și își dorește să devină medic nefrolog

Bara’a Khallaf este din Palestina și a absolvit UMF Iași, Promoția 2024. Tânărul a aflat de o bursă oferită de statul român, astfel că a învățat, timp de un an, limba română pentru a putea admis la Facultatea de Medicină. Acesta a obținut a treia cea mai mare medie dintre candidații pe bază de dosar.

„Sunt din Palestina, iar acolo se intră foarte greu la Medicină pentru că sunt puține locuri, așadar am început să caut universități în străinătate unde să pot primi și o bursă, pentru a nu cheltui prea mulți bani. Am aflat că statul român oferă o bursă, așadar mi-am depus dosarul și am obținut a treia cea mai mare medie din cei care au depus dosar pentru bursă. Bursa era pentru programul în limba română, astfel că am venit cu un an înainte de începerea anului universitar, pentru a învăța limba”, declară Bara’a Khallaf.

A ajuns singur într-o țară străină, la început i-a fost greu, însă după cei șase ani de studiu a reușit să ajungă unde visa.

„La început, mi-a fost foarte greu, eram singur într-o țară străină, dar orice drum nou este greu la început. Nimic nu este ușor în viața asta, dacă vrei să obții ceva, trebuie să muncești, nu vine nimic din senin. Îmi place Iașul pentru că este un oraș calm, oamenii nu sunt rasiști și chiar vin în ajutorul tău”, mai spune Bara’a Khallaf.

La ceremonia de absolvire i-au fost alături rudele care erau copleșite de emoții

Bara’a Khallaf și-ar dori să facă rezidențiatul în România, însă nu are cetățenie, astfel că va merge în Anglia. La ceremonia de absolvire i-au fost alături părinții și fratele, care erau copleșiți de emoții.

„A fost un efort destul de mare, dar mă bucur că acum, după șase ani de zile, sunt absolvent al UMF Iași, o universitate care m-a învățat multe și m-a educat. Am avut mulți profesori ce mi-au fost alături, iar acum aș dori să devin medic nefrolog, acesta este visul meu. Eu nu am cetățenie română, iar studenții străini care nu au cetățenie nu au voie să fac rezidențiatul în România, așadar, voi merge în Anglia pentru că știu foarte bine limba engleză. După ce voi termina rezidențiatul, aș dori să continui pe partea de cercetare”, adaugă Bara’a Khallaf.

Amintim faptul că în data de 26 iulie 2024, a avut loc ceremonia de absolvire la UMF Iași a Promoției 2024, la care au participat 1.708 de absolvenți. Finalul evenimentului a fost un moment solemn așteptat, ca de fiecare dată, încă din anul I, de toți studenții UMF Iași: rostirea Jurământului lui Hipocrate.

Comentarii
  • Mr. Booombastic

  • si dupa un an incepe activitatea de propaganda islamista,descopera veleitati de mic afacerist,depozit en gros ..cunoastem , de pe vremea lu’ Ceasca avem doar „specialisti” veniti din palestina cu bursa.

  • Gaza = lagar de exterminare

    Palestinienii sunt vai de capul lor, aia din Gaza fiind in prezent exterminati de jidani si sa zicem ca sunt mai tolerabili din cauza asta fata de alti non-europeni care nu prea au ce cauta pe aici dar ei se adauga la toti ceilalti non-europeni de care ne-au umplut jidanii tara prin tot felul de alte metode.
    Afara cu jidanii din tara si dupa aia si cu restul celor care nu au ce cauta aici, pe care ei i-au adus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *