Indonezia a descoperit o plantă care face minuni în vindecarea COVID-19! Nu doar internetul este plin de tratamente uluitoare, nemaîntâlnite și miraculoase pentru tratarea COVID-19. Astfel că, ministrul agriculturii din Indonezia a sfătuit lumea să poarte un colier care are adăugată o poțiune de eucalipt, substanță care ar vindeca bolnavii de coronavirus. Ba chiar mai mult, guvernatorul din Bali a promovat un lucru care e și mai surprinzător.
Inhalarea aburului din arak fiert
Guvernatorul din Bali a recomandat inhalarea aburului din arak fiert, un alcool tradițional din familia băuturilor anasonice. El spune că acest lucru ar ajuta bolnavii de COVID-19 să se trateze.
Lista dezinformărilor continuă cu ideea că termometrele ar provoca leziuni cerebrale, dar și faptul că vracii ar fi cheia acestei pandemiei, care a îngrozit o lume întreagă.
Nu este uimitor că Indonezia pierde zi de zi teren în fața noului coronavirus. Aceasta raportează peste 108.000 de cazuri şi peste 5.130 de decese, depăşind China în ambele categorii.
Indonezia este locul unde lumea nu poartă masca de protecție, iar măsurile de distanțare socială nu sunt respectate.
În Kenya, coniacul este considerat miraculos. Indonezia a descoperit o plantă care face minuni în vindecarea COVID-19!
Persoana care oferă credite coniacului este guvernatorul din Nairobi. El crede că este un tratament miraculos. Nici SUA nu se află prea departe. Donald Trump, şi preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, au continuat să promoveze hidroxiclorochina, un medicament utilizat pentru tratarea malariei, ca remediu pentru coronavirus, în ciuda dovezilor medicale contrare.
România primește Remdesivir. Câți pacienți vor putea fi tratați
România primește 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în mai multe tranșe, anunță Ministerul Sănătății. Prima tranșă va sosi vineri, 7 august și este suficientă pentru tratarea a 1.200 de pacienți eligibili (5 flacoane/pacient).
Flacoanele de Remdesivir sunt furnizate în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană, care a semnat un contract cu compania farmaceutică producătoare.
României i-au fost repartizate 6.026 flacoane Remdesivir, potrivit Ministerului Sănătății. Repartiția realizată de Comisia Europeană ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate, după Spania.
Conform calendarului transmis de Bruxelles, pe 11 septembrie vor fi primite alte 10.336 de flacoane, pentru aproximativ 2.067 pacienti eligibili, iar pe 9 octombrie – un număr de 8.795 de flacoane, care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienti eligibili. Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.
România primește Remdesivir: Flacoanele vor ajunge în depozitele Unifarm
Livrarea medicamentului se va face în depozitele Companiei Unifarm SA, de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în functie de numărul de cazuri medii si severe eligibile.
Veklury (Remdesivir) este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate. Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane de euro. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.