Prima pagină » Local » Individ arestat la domiciliu în urma unui furt! Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă
Individ arestat la domiciliu în urma unui furt! Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă

Individ arestat la domiciliu în urma unui furt! Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă

16 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii ieșeni au decis arestarea la domiciliu, pentru 30 de zile, a unui individ suspectat de furt calificat. Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Silviu Gabriel Colac

Un individ a fost arestat la domiciliu de către judecători, în urma unui furt. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, formulată de procurori pe numele lui Silviu Gabriel Colac. Totuși, instanța a luat o altă măsură preventivă în ceea ce îl privește pe individ.

„Instanța dispune luarea față de inculpatul Colac Silviu Gabriel a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, pentru furt calificat”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Individul, suspectat de furt alături de alte persoane

Magistrații ieșeni i-au pus în vedere individului că, pe durata arestului la domiciliu pentru furt calificat, nu poate părăsi casa în care a declarat că locuiește, fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți sau a procurorului.

„De asemenea, pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligații: să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți, ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu ceilalți suspecți. Acesta poate părăsi imobilul în care locuiește pentru a se prezenta în fața organelor judiciare, la chemarea acestora, precum și că, în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, poate părăsi imobilul fără încuviințarea judecătorului de drepturi și libertăți, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Poliția și judecătorul de drepturi și libertăți”, au adăugat judecătorii.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în urmă cu câteva zile, individul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de furt calificat. Oamenii legii au mai susținut că, în acest caz, alte trei persoane sunt suspectate de comiterea unor fapte similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024