Prima pagină » Local » Indicatoarele rutiere sunt inutile pe o stradă din Iași! Localnicii sunt terorizați de șoferii care încalcă legea: „Merg de parcă semnul nu este acolo”

Indicatoarele rutiere sunt inutile pe o stradă din Iași! Localnicii sunt terorizați de șoferii care încalcă legea: „Merg de parcă semnul nu este acolo”

31 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Local

Indicatoarele rutiere de pe strada Grădinari, din Iași, sunt complet ignorate de șoferi, deși sunt vizibile pentru toată lumea. Localnicii sunt indignați de faptul că doar ei respectă regulile

Localnicii din blocurile de pe strada Grădinari sunt nemulțumiți de faptul că șoferii nu respectă regulile de circulație stabilite recent. Ei s-au conformat, însă alți șoferi care trec pe acolo nici nu se mai uită la indicatoare.

Indicatoarele rutiere din Iași nu sunt respectate

La începutul săptămânii, muncitorii de la Servicii Publice Iași au montat indicatoarele de sens unic în zonă și pe cele de interzis. Polițiștii au făcut, și ei, verificări, iar în urma modificării problemei cu traficul, ar fi trebuit să se rezolve problema din această zonă. Doar că nu s-a întâmplat acest lucru, deși semnul este vizibil, șoferii trec pe lângă el fără să-l bage în seamă. Oamenii care locuiesc în zonă s-au conformat și și-au parcat mașinile în mod corect, conform reglementărilor. Acum, localnicii sunt nemulțumiți că doar ei respectă indicatoarele. Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului, iar timp de câteva minute au trecut trei mașini pe interzis, șoferii încălcând legea flagrant. Amenda pentru trecerea pe interzis este de peste 300 de lei.

„Acum patru-cinci zile au fost montate indicatoarele, a venit și poliția, a făcut verificări. Este foarte bine că au făcut această modificare, pentru că era haos pe aici, treceau care și cum apucau, rămâneau blocați și din cauza mașinilor parcate. Totuși, nu este respectat indicatorul, merg de parcă nici nu ar exista acolo. Probabil, degeaba sunt făcute legile pentru ei, doar unii oameni le respectă”, povestește Maria, o localnică din zonă.

Din spusele localnicilor, nu este prima dată când au apărut indicatoare de sens unic pe strada respectivă, însă, ulterior, s-a modificat situația.

„Nu este prima dată când acolo se pune un indicator rutier pentru interzis. Acum mulți ani, a fost doar accesul riveranilor, însă, ulterior, a fost modificat. Acum văd că s-a făcut, din nou, sens unic. Sunt curios dacă se va modifica din nou. Locuiesc de mulți ani în acest loc, deci am observat de fiecare dată când s-a făcut o modificare. Problema este că noi respectăm modificarea, parcăm cum trebuie, însă te trezești că te blochează cineva pe contrasens, că a intrat pe interzis. Cum vine asta?”, a spus un bărbat care locuiește la un bloc de pe strada Grădinari.

Ieșenii au rupt indicatoare

Au fost cazuri în care unii cetățeni nemulțumiți de regulile de circulație au vandalizat sau au rupt indicatoarele. Ulterior, cei de la Servicii Publice Iași au trebuit să le înlocuiască. La Iași, regulile din trafic sunt des încălcate de șoferi, care conduc mai mult haotic din cauza aglomerației și a infrastructurii. Totuși, nici conduita conducătorilor auto nu este corespunzătoare, punând în pericol ceilalți participanți la trafic sau chiar pietonii.

„Recent, s-a instaurat acel sens unic. Într-adevăr, angajații de la Servicii Publice se ocupă de montare, primim comandă de la Primăria Iași și cu acordul celor de la Serviciul Rutier Iași. Mai avem situații în care indicatoarele trebuie înlocuite, din cauză că au fost vandalizate sau chiar înlăturate de anumite persoane, probabil nu le convin noile reguli de circulație”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

Respectarea indicatoarelor rutiere este opțională pentru unii șoferi din Iași.

Comentarii
  • „La Iasi, regulile de circulatie sunt incalcate des” din doua motive:
    1. In comisia circulatie sunt doar cretini, pietoni, biciclisti si trotinetisti.
    2. Iesenii sunt niste melteni cu aere. De „capitala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *