Prima pagină » Actualitate » India este unul dintre cei mai mari cumpărători și producători de vaccin împotriva COVID-19 din lume! Totuși țara se confruntă cu o tragedie
India este unul dintre cei mai mari cumpărători și producători de vaccin împotriva COVID-19 din lume! Totuși țara se confruntă cu o tragedie

India este unul dintre cei mai mari cumpărători și producători de vaccin împotriva COVID-19 din lume! Totuși țara se confruntă cu o tragedie

29 apr. 2021, 07:50,
George Cristian în Actualitate

India are cea mai mare capacitate de producere a vaccinurilor din lume, dar suferă un al doilea val devastator de infecții cu coronavirus – la fel cum proviziile de vaccinuri Covid-19 pentru populația sa uriașă se epuizează.

Guvernul a achiziționat cel puțin 205,5 milioane de doze de vaccinuri Covid-19, potrivit datelor de la Duke Global Health Innovation Center , plasând India în primii 10 cumpărători de vaccinuri din lume. Dar aceste vaccinuri ar acoperi doar 8% din populația sa de 1,4 miliarde.

India a administrat peste 2 milioane de vaccinuri într-o singură zi

Marți, India a administrat 147,7 milioane de doze de vaccinuri Covid-19, potrivit ministerului sănătății. Aproximativ 2,4 milioane dintre acestea au fost date doar în acea zi, a spus ministerul.Cu toate că cifrele ar părea uriașe, India are un nivel scăzut în vaccinarea pe cap de locuitor , cu doar 11 doze administrate la 100 de persoane, comparativ cu 69 în Statele Unite și Marea Britanie, potrivit Our World în Data .

Țara administrează două vaccinuri pe plan intern: vaccinul Oxford-AstraZeneca, cunoscut sub numele de Covishield în India, și Covaxinul său de casă, dezvoltat în comun de Bharat Biotech și Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR), condus de guvern. La mijlocul lunii aprilie, India a aprobat și vaccinul Sputnik V din Rusia, după ce a comandat 100 de milioane de doze din acesta în septembrie anul trecut.

India era cel mai mare producător de vaccinuri din lume

Înainte de pandemie, India producea de obicei mai mult de 60% din toate vaccinurile vândute la nivel global. Acesta găzduiește Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, iar capacitatea sa vastă de producție este motivul pentru care țara s-a înscris ca un jucător major în COVAX , inițiativa globală de partajare a vaccinurilor care oferă doze reduse sau gratuite pentru țări cu venituri mai mici. Conform acordului inițial anunțat anul trecut, SII va produce până la 200 de milioane de doze pentru până la 92 de țări.

Dar ferocitatea celui de-al doilea val de infecții din India a perturbat aceste planuri. În fața crizei, guvernul și SII s-au orientat de la furnizarea de vaccinuri către COVAX la prioritizarea propriilor cetățeni acasă.

Începând cu 1 mai, toți rezidenții cu vârsta peste 18 ani vor fi eligibili pentru vaccinare. Furnizorii privați de vaccinare vor putea, de asemenea, să vândă și să administreze vaccinuri. Dar miniștrii de stat au avertizat că pur și simplu nu există suficiente vaccinuri, chiar dacă mai mulți oameni devin eligibili. Începând cu 28 aprilie, India exportase un total de 66 de milioane de doze de vaccin către țări din întreaga lume, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din India.

India este grav afectată de pandemia de COVID-19

În februarie, se părea că India a pus sub control Covid-19 , cazurile zilnice scăzând cu aproape 90% față de vârful primului val de anul trecut. Situaţia de acum este una disperată după ce un nou val de îmbolnăviri face ravagii în cea de-a doua țară ca număr al populației din lume.

Acum, țara se confruntă cu cel mai grav focar din lume. Cazurile zilnice au crescut continuu în ultimele 10 zile; Luni, India a raportat 352.991 de cazuri noi, depășind încă un record pentru cea mai mare cifră de o singură zi la nivel global. De altfel, mai multe țări din Uniunea Europeană s-a oferit să acorde ajutor umanitar Indiei

Suntem pregătiţi să oferim ajutor. Uniunea Europeană îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii de asistenţă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei EFE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *