Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Indepartarea pietrelor de pe amigdale: cum se face
Indepartarea pietrelor de pe amigdale: cum se face

Indepartarea pietrelor de pe amigdale: cum se face

12 mai 2021, 09:33,
în Sanatate

Pietrele de pe amigdale se manifestă prin prezența țesutului granular, localizat după amigdalele, în spatele gurii. Este un amestec de celule moarte și resturi alimentare care se adăpostește în golurile amigdalelor, numite și cripte. De-a lungul timpului, aceste boabe mici pot forma bile galbene sau albicioase, care sunt mai vizibile, cu miros urât și de obicei semnalate prin respirație urât mirositoare. De asemenea, au o formă rotundă, destul de neregulată și o consistență păstoasă.

Locație

Din cauza formei de burete a acestor cavități, a criptelor, cazeumul este situat pe amigdalele. Acesta este de obicei singurul loc în care se găsesc. Dar se întâmplă uneori, mai rar, ca cazeumul să se găsească între compartimentul amigdalei și amigdala însăși.

Cauze

Celulele amigdale moarte din procesul de innoire celulara ar trebui în mod normal înghițite. Dar se blochează într-o scobitură. Și așa se formează piatra. Este, de asemenea, o chestiune de noroc. Unii oameni au pietre, alții nu. Și putem avea pietre într-o zi și deloc a doua zi.

Cum sa le eliminati pietrele de pe amigdale

Adesea, pietrele dispar spontan: sunt expulzate prin tuse sau înghițite cu alimente. Dacă persistă, medicul va încerca să le îndepărteze folosind diferite instrumente. Daca se dovedește a fi jenante pentru pacient (respirație urât mirositoare persistentă, cauză de inflamație etc.), este posibil să se scoata amigdalele. Vor fi reduse prin laser, crioterapie sau electricitate sau prin ablația lor totală. Prima soluție este din ce în ce mai favorizată, deoarece este mult mai puțin dureroasă. În ceea ce privește medicamentele sau soluțiile naturale, în prezent nu există un tratament validat științific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *