Prima pagină » Local » Inculpatul Cristian Adomniței va ajunge din nou în fața judecătorilor în dosarul ”Albumul”
Inculpatul Cristian Adomniței va ajunge din nou în fața judecătorilor în dosarul ”Albumul”

Inculpatul Cristian Adomniței va ajunge din nou în fața judecătorilor în dosarul ”Albumul”

24 feb. 2022, 07:28,
în Local

Cristian Adomniței, fostul președinte al Consiliului Județean Iași va da ochii, din nou, cu judecătorii ieșeni. Inculpatul va trebui să răspundă la mai multe întrebări în celebrul dosar ”Albumul”. Magistraţii au stabilit ca prim termen al procesului data de 6 aprilie. Avocaţii inculpaţilor vor transformarea sentinţelor iniţiale în pedepse cu suspendare. Slabe șanse pentru că judecătorii au dat dreptate la virgulă procurorilor care s-au ocupat de caz.

Întreg scandalul de la CJ Iași a pornit de la un contract încheiat pe 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. În acel contract, lucrurile erau destul de clare: pentru suma de 340.000 de lei, prestatorul trebuia să promoveze imaginea Iașului. Era vorba, în principal, despre promovare prin intermediul unor materiale tipărite: broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc.
După un audit intern, în februarie 2015, inspectorii au descoperit că nu au fost predate materiale în valoare de peste 200.000 de lei. De la acel control a început scandalul. Astfel, Cristian Adomniței a fost acuzat că a încercat să îi acopere pe cei care au beneficiat de bani, iar situația a erupt.

„În martie 2015, inculpatul Cristian Adomniței a semnat un proces-verbal, datat 11 februarie 2015, prin care atestă în mod mincinos faptul că, la data respectivă, cele 948 de albume de prezentare a județului Iași au fost restituite de CJ Iași firmei respective, în vederea actualizării gratuite a acestora. În același sens, inculpatul Cristian Adomniței a refuzat să avizeze formularul de constatare și raportare a iregularităților, întocmit de Serviciul de Audit Public Intern din CJ și le-a solicitat expres auditorilor să modifice constatările din cuprinsul acestui document, precizându-le să întocmească un altul, cu același număr de înregistrare, care să nu conțină referiri la acel prejudiciu, în cuantumul respectiv”, au spus procurorii anticorupție.

În cadrul dosarului, Județul Iași a solicitat despăgubiri în valoare de 391.955 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`