Prima pagină » Local » Incredibil. Primarul din Aroneanu pune localnicii să facă treaba autorității locale
Incredibil. Primarul din Aroneanu pune localnicii să facă treaba autorității locale

Incredibil. Primarul din Aroneanu pune localnicii să facă treaba autorității locale

11 feb. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Bătaie de joc într-o comună aflată la marginea Iașului. Primarul comunei vrea ca localnicii să facă treaba autorității locale. Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu, a dat și termene chiar

Sancționată și trasă de mânecă de Garda de Mediu pentru gunoaiele împrăștiate în comună, o primărie din județ cere sprijinul localnicilor. Deși este treaba forului local, Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu, cere oamenilor să iasă cu mic cu mare în comună să ajute la strânsul gunoaielor ca să nu primească amendă.

„Comuna Aroneanu, având în vedere vremea deosebit de caldă pentru acest sezon, marți, 11 februarie 2020, organizează o a doua acțiune de ecologizare pe anul acesta. La ultima acțiune au participat doar angajații din cadrul serviciului de gospodărire comunală Aroneanu, ocazie cu care s-au adunat aproape 6 tone de deșeuri. La acțiunea de marți facem apel la voluntarii din comunitate care vor să se înscrie. Acțiunea cu angajații va începe de la ora 10, voluntarii sunt așteptați la ora 12, în curtea primăriei, de unde se va pleca în mod organizat. Comuna Aroneanu asigură transportul, mănușile, sacii și șervețele umede. Rugăm voluntarii să fie echipați corespunzător sezonului rece și activității de salubrizare ce urmează să se efectueze”, a susținut primarul comunei Aroneanu.

Luați la întrebări. Așteaptă ajutor căzut din cer

Comuna de la marginea Iașului a devenit un adevărat depozit de deșeuri, în vreme ce Primăria nu a luat nicio măsură. Strâns însă cu ușa de comisarii Gărzii de Mediu, primarul cere acum sprijinul localnicilor.

„Comuna Aroneanu va mai organiza pe bază de voluntariat salubrizarea unor zone, cel mai probabil aceleași zone care au fost salubrizate anul trecut, dar undeva în luna mai 2020, când ziua va fi mai lungă, pentru a avea spor mai mult. Majoritatea voluntarilor au serviciu și pot veni după ora 16”, susține Moruzi.

Practic, salubrizarea va mai aștepta câteva săptămâni bune până când vor putea oamenii din comună să apară și să strângă ceea ce Moruzi și ai lui nu au fost în stare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *