Prima pagină » Titlurile zilei » Incredibil! O ieșeancă plecată în vacanță în America a cheltuit 50.000 de dolari după ce a traversat strada prin loc nepermis. Călătoria visurilor ei s-a transformat într-un coșmar
Incredibil! O ieșeancă plecată în vacanță în America a cheltuit 50.000 de dolari după ce a traversat strada prin loc nepermis. Călătoria visurilor ei s-a transformat într-un coșmar

Incredibil! O ieșeancă plecată în vacanță în America a cheltuit 50.000 de dolari după ce a traversat strada prin loc nepermis. Călătoria visurilor ei s-a transformat într-un coșmar

14 iul. 2021, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Tot mai mulți ieșeni își fac asigurări de vacanță, iar o parte dintre aceștia au fost despăgubiți de companiile de asigurări, după ce au suferit diverse fracturi, în urma unor accidente. Una dintre aceste situații este a unei ieșence care a plecat în vacanță în America, însă și-a fracturat piciorul, iar firma de asigurări a plătit 50.000 de dolari, cheltuieli cu spitalizarea

Potrivit specialiștilor din domeniul asigurărilor, tot mai multe persoane din Iași încheie polițe de asigurări de vacanță, unele dintre acestea fiind despăgubite de firmele de asigurări. În această perioadă, solicitările cele mai multe sunt din partea ieșenilor care pleacă în vacanță în Grecia sau Turcia.

„Acestea sunt destinațiile de vacanță ale clienților noștri care pleacă anul acesta sau au plecat în vacanță. Pe locul 3 este Egiptul, ca și număr de asigurări. E important ca un client care vrea să încheie o poliță de asigurare să știe țara unde vrea să plece, dacă o să călătorească cu mașina sau cu avionul, pentru că și asta contează, fiind acoperiri pentru fiecare în parte. Brokerul de asigurare trebuie să știe dacă vei practica sporturi extreme sau de agrement, dacă mergi la ski. Important e să îți cumperi o poliță de calitate, pentru că acele costuri sunt nesemnificative. Astfel, o familie formată din doi adulți și un copil, pentru o vacanță de 10 zile, plătește 120 de lei”, susține Andrei Postelnicu, broker în asigurări și manager zonal al Destine Broker.

Andrei Postelnicu, broker de asigurări: „Cheltuielile medicale s-au ridicat la 50.000 de dolari”

Acesta povestește că cea mai mare sumă plătită de firma de asigurări pentru o situație medicală este de 50.000 de dolari.

„Dacă plecăm într-o țară exotică sau în America, unde costurile cu serviciile medicale sunt extrem de mari, atunci trebuie să alegem o sumă asigurată cât mai mare. Sunt asiguratori care oferă și o sumă asigurată de 100.000 de euro, pentru o persoană. Am avut un caz în care o doamnă, clientă de-a noastră, a plecat la fiica ei în America, a traversat strada printr-un loc nepermis, a fost accidentată și a avut o triplă factură. Cheltuielile medicale s-au ridicat la 50.000 de dolari. Vă dați seama că dacă nu avea o poliță de asigurare, ce impact avea asupra situației financiare a fiicei, pentru că ea ar fi trebuit să plătească acele cheltuieli medicale, în cele din urmă! Suma asigurată a fost de 500.000 de lei, pentru 31 de zile de acoperire, și a plătit 200 de lei”, mai spune Andrei Postelnicu, broker în asigurări.

A crescut numărul ieșenilor care încheie polițe de asigurare Travel

Specialistul explică faptul că polițele de asigurare acoperă diverse situații medicale neprevăzute, însă nu și afecțiunile preexistente.

„Polița Travel acoperă cheltuieli medicale, de urgență, în cazul unui accident sau al unei îmbolnăviri. Mai acoperă și pierderea documentelor de călătorie, distrugerea bagajelor din vina companiei de transport, dar și costuri de căutare și salvare. De exemplu, dacă ai fost la ski și ai căzut într-o crevasă, atunci acele costuri de căutare sunt acoperite de o companie specializată. Banii intră imediat după externare în contul spitalului sau în maximum 2-3 săptămâni, în funcție de situație. De obicei, asiguratorii au o listă cu clinicile unde persoanele asigurate pot să aibă acoperire, în astfel de situații neprevăzute, cu polița Travel. Eu le recomand clienților ca în cazul în care se întâmplă o astfel de situație, să sune o rudă, prieten, partenerul de viață, la firma de asigurări, brokerul de asigurare, pentru ca situația să se rezolve cât mai repede”, mai spune Andrei Postelnicu.

Andrei Postelnicu, broker de asigurări: „Și-a fracturat piciorul la piscină, iar firma de asigurări a plătit 6.500 de euro pentru operație și spitalizare”

O altă situație în care un ieșean a fost despăgubit de firma de asigurări este a unui client care și-a fracturat piciorul în vacanța din Turcia.

„În ultima zi de vacanță și-a fracturat piciorul, la piscină, iar firma de asigurări a plătit 6.500 de euro pentru operație și spitalizare. Am avut și un caz de repatriere, apărut în urma unui deces al unei persoane care era în vacanță. Compania de asigurări a plătit 12.000 de euro pentru repatrierea decedatului. Multă lume spune că mie nu mi se poate întâmpla, dar uite că sunt situații neprevăzute. Chiar și în vacanță te poți îmbolnăvi sau accidenta. De aceea clientul trebuie să spună clar ce activități va avea în vacanță, pentru ca și asigurarea să acopere diverse situații, ca să nu fie nevoit să plătească din buzunar sume atât de mari, având în vedere costurile ridicate din alte țări în ceea ce privește serviciile medicale oferite”, mai spune Andrei Postelnicu, broker în asigurări.

Polițele de asigurări RCA vor fi mai scumpe în acest an.

Ieșenii care achiziționează polița de asigurare Storno și se îmbolnăvesc de COVID-19 primesc banii plătiți pentru vacanță

Specialistul mai explică faptul că sunt situații când o asigurare făcută înainte de a pleca în vacanță ajută clienții care se îmbolnăvesc de COVID-19.

„Atunci când contractăm un pachet turistic, ar trebui să ne asigurăm pentru situațiile în care, din varii motive, nu mai putem pleca în acea vacanță, astfel încât compania să ne restituie costurile cu serviciile achitate, pe care nu le-am utilizat. În primă fază ar trebui să încheiem o poliță de asigurare Storno. Compania ne va rambursa acele costuri în cazul în care nu putem pleca în vacanță din diverse motive.

De exemplu, decesul asiguratului, a unei rude de gradul 1, al doilea, nepromovarea unui examen al copilului, cum e Bacalaureatul, un incendiu, o îmbolnăvire bruscă, neașteptată. Dacă apare o astfel de situație, cu siguranță nu vei mai putea să pleci în vacanță. De exemplu, două familii care vor să plece în vacanță, una din ele este depistată cu COVID-19. Atunci sunt restituite costurile pentru ambele familii pentru serviciile achitate. Cred că vine în ajutorul clienților și astfel ne protejăm vacanța”, a declarat Andrei Postelnicu.

Specialistul susține că pandemia COVID-19 a generat o creștere a numărului de asigurări de viață și de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *