Prima pagină » Local » Incredibil. Maricel Popa a vândut un post de parlamentar al PSD la Iași
Incredibil. Maricel Popa a vândut un post de parlamentar al PSD la Iași

Incredibil. Maricel Popa a vândut un post de parlamentar al PSD la Iași

10 dec. 2020, 12:38,
BZI.ro, în Local

Maricel Popa și-a păcălit proprii colegi din PSD Iași. Organizația județeană a ratat al șasea parlamentar după alegerile generale 2020 de la finalul săptămânii trecute.  Maricel Popa nu a tras pentru redistribuirea celui de-al doilea post de senator pentru județul Iași, deși avea restul cel mai mare dintre partide. Astfel, șeful PSD Iași a vândut al doilea post de senator pentru a-și rezolva interesele persoale la București, văduvind filiala de al 6-lea demnitar

Caz de necrezut în politica ieșeană. Maricel Popa, actualul lider al organizației județene PSD Iași, și-a trădat colegii de partid. Fostul șef al Consiliului Județean Iași, devenit senator după alegerile parlamentare 2020, nu și-a sprijinit colegii să obțină mai multe mandate în Parlament.

PSD Iași a ratat al doilea post de senator după alegerile din 6 decembie

PSD Iași a ratat al doilea post de senator după alegerile din 6 decembie, deși a obținut cel mai mare scor (25,8 la sută) dintre formațiunile politice. În plus, PSD Iași a avut și cel mai mare rest la redistribuire, ceea ce în mod normal ar fi trebuit să însemne al doilea senator.
Doar că Maricel Popa nu s-a mai omorât cu firea să tragă la nivel central pentru acest post, mandatul de senator revenind astfel celor de la USR- PLUS. Pe locul doi la Senat era trecut Bogdan Cojocaru.

Chiar dacă acesta nu a făcut nimic pentru ieșeni în Parlamentul României în mandatul de deputat, era totuși în capul listei PSD pentru noul mandat. Doar că Maricel Popa, după ce s-a văzut cu sacii în căruță, nu a mai tras pentru organizația județeană. Este al doilea eșec al lui Maricel Popa în fruntea PSD Iași după dezastrul de la alegerile locale 2020.

Maricel Popa a vândut postul de parlamentar PSD Iași. Își cumpără liniștea la București

În luna septembrie, Maricel Popa, ajutat de Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu, au dus filiala PSD Iași în pragul unui colaps. Municipiul Iași a fost pierdut, șefia CJ Iași a fost pierdută, iar numărul de primari aproape că s-a înjumătățit față de anul 2016.

Acum, Popa s-a văzut cu sacii în căruță și nu l-a mai interesat s sprijine partidul. Mai mult, nu a tras pentru încă un mandat al PSD la Iași pentru a-și vedea interesul personal, încercând să obțină sprijin la București.

Maricel Popa are 3 dosare penale la Direcția Națională Anticorupție (DNA), la Parchet, dosare care vizează activitatea sa de la CJ Iași. Practic, el nu trebuie să uite că are aceste dosare în spate. Iar noii lui colegi din Parlament ar trebui să țină cont de acest lucru și să nu îl valideze. Mai ales că Popa ar face de rușine Senatul României în momentul în care DNA va cere ridicarea imunității parlamentare.

Nu trebuie uitat și nici faptul că Maricel Popa este un furnizor de fake news. Iar cel mai bun exemplu este colaborarea acestuia cu gazeta Ziarul de Iași, unde fostul șef al CJ aruncă informații false. De exemplu, spitalul mobil de la Lețcani, proiect al Euronest deja anchetat de DNA și de care Maricel Popa încearcă să scape prin aruncarea unor informații eronate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *