Prima pagină » Local » Incredibil! Laura Scântei, senator PNL Iași, nominalizată la Curtea Constituțională! Parlamentarul are un trecut scandalos

Incredibil! Laura Scântei, senator PNL Iași, nominalizată la Curtea Constituțională! Parlamentarul are un trecut scandalos

21 apr. 2022, 23:41, 11 ,
în Local

Controversatul senator PNL Iași, Laura Scântei, a fost propusă de partidul pe care îl reprezintă pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a României. Nominalizarea acesteia a fost făcută de liberali pentru funcția de judecător din partea Senatului.

Laura Scântei a avut acces la arhiva SIPA

Nominalizarea Laurei Scântei este una cât se poate de ciudată, în contextul în care numele senatorului apare în mai multe scandaluri. Parlamentarul PNL Iași se numără printre cei care au avut acces la arhiva Serviciului Independent de Protecție și Anticorupție (SIPA), de pe lângă Ministerul Justiției, unde se găseau dosarele judecătorilor și procurorilor. Astfel, Laura Scântei a accesat această arhivă de 9 ori în decursul unui an, având acces la informații clasificate despre activitatea unor persoane importante ale statului.

Senatorul PNL Iași a fost pupilul ministrului condamnat Tudor Chiuariu

Cariera actualului președinte al Comisiei Juridice din Senat s-a identificat cu cea a lui Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, condamnat pentru fapte de corupție. În ianuarie 2007, a ajuns în echipa Departamentului de Luptă Antifraudă, imediat ce la conducerea acestuia a fost numit Tudor Chiuariu. Câteva luni mai târziu, după ce a fost numit ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu a numit-o pe Iulia Scântei consilierul său, ulterior secretar general al Ministerului de Justiție.

Senatoarea a avut, în calitate de notar, contracte cu societatea de stat Oltchim, însă veniturile pe care le-a încasat în baza acestora nu au aparut în declarațiile de avere.
Despre aceasta s-a spus și că ar avea legături cu statul paralel, ea fiind unul din cei care s-au îmbogățit peste noapte, din contracte suspecte sub umbrela notariatului.

Cine o susține pe Laura Scântei?

Laura Scântei a ajuns să se laude în unele cercuri că are susținere de peste hotare și că lucrurile sunt cât se poate de clare. Într-un asemenea caz, atunci aceasta ar trebui să explice clar cine sunt cei care o susțin și care sunt cu adevărat interesele ca o astfel de persoană să fie nominalizată pentru o funcție de asemenea răspundere.
Din capul locului trebuie precizat că este foarte periculos ca o altă entitate din afara granițelor să-și pună oameni la Curtea Constituțională a României. Un judecător al CCR trebuie să reprezinte poporul român și nu interesele vreunui alt stat. Atunci nimeni nu ar mai avea ce să reproșeze poporului care nu mai are încredere în clasa politică și în faptul că se iau decizii proaste pentru țară.

Laura Scântei nu a facut nimic pentru ieșenii pe care îi reprezintă de două mandate. În acest caz, ce ar putea face la Curtea Constituțională în afara jocurilor de interese ale celor care țin cu tot dinadinsul să o aducă pe această funcție? Celor care au făcut o asemenea propunere ar trebui să le fie rușine pentru batjocura la adresa poporului român.
Consiliul Superior al Magistraturii, dar și asociațiile magistraților, ar trebui să ia atitudine și sa propună, alături politicieni, oameni de valoare pe astfel de funcții, oameni care să dea onorabilitate și credibilitate incontestabilă unei instituții precum Curtea Constituțională a României.

Comentarii
  • Parca era Notar nu Judecator ce sa caute la CCR?

  • E 0 pentru ieșeni cu pălărie––

  • Turcul si pistolul

    Ce sa caute corupta asta la CCR?

  • Din prostie în prostie și din greșeală în greșeală, pina la distrugerea finala!!

  • PNL IASI urgent alta nominalizare individa nu este din IASI si nu are competente pentru CCR.

  • Suntem cu ochii pe tine

    Milioane de euro din afacerea romexpo, prietenii știu de ce

  • Incoruptibila, mai ales după vrăjeala lui werner de reexaminare a legii furtului de 50 ha de la romexpo

  • Oameni promovati de PNL;Iohanis,Catu,L.Scantei,Ciuca si alti nemembri.Rampa de lansare a celor mai „buni”,care altfel n-ar fi fost nimic.

  • Omul lui Iulian Dascălu.
    Romexpo/Dascălu.

  • Cand ati scris eufemismul „pupil” v-ati referit la cuvantul „curva” ordinara, cuvant ce o caracterizeaza pe deplin pe notarita asta cu studii la particulare?
    Fiti mai clari va rog.
    Nu am timp sa citesc comentariile ca sa iau informatiile de baza.
    Multumesc totusi comentatorilor ce lamuresc situatiile si ajuta imens pe bietii ziaristi.

  • cand o sa se interzica numirile la CCR dintre cei care au fost in partide (ai fost in partid interdictie pe viata la CCR, nu ca-ti dai demisia din partid si ai voie) poate va fi bine
    si asa a fost impinsa in fata de la partid de la Buc. pusa pe lista in fata altora – deci cum a fost Tudorel asa va fi si ea – sageata PeNeLeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *