Prima pagină » Titlurile zilei » Incredibil! Infractorii care au furat economiile de-o viață ale unei bătrâne de 87 de ani, din Iași, au râs în nasul polițiștilor. Judecătorii i-au ținut în brațe: au fost premiați cu un sejur liniștit, acasă

Incredibil! Infractorii care au furat economiile de-o viață ale unei bătrâne de 87 de ani, din Iași, au râs în nasul polițiștilor. Judecătorii i-au ținut în brațe: au fost premiați cu un sejur liniștit, acasă

02 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Lucian SAVA în Titlurile zilei

Infractorii care au furat economiile de-o viață ale unei bătrâne de 87 de ani, din Iași, s-au întors acasă după doar 24 de ore de arest. Judecătorii au considerat că nu sunt motive pentru ca indivizii să stea după gratii, așa că i-au lăsat acasă

Câteva familii din Moțca, o comună din județul Iași, au reușit să dovedească faptul că legea este făcută pentru a fi încălcată. De câțiva ani, aceste familii au reușit să facă averi pe spatele unor bătrâni naivi. Sub pretextul vânzării unor produse, membrii acestor familii reușeau să păcălească, de regulă, persoane vârstnice și să le fure zeci de mii de lei. Ultima dată, pe 18 august, au furat de la o bătrână 13.000 de lei.

„La data de 30 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în județul Iași, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 18.08.2024, persoane necunoscute ar fi sustras unei femei de 87 de ani 13.000 de lei, din locuința acesteia, din comuna Lețcani”, au transmis reprezentanții IPJ.

Infractorii care au furat economiile de-o viață ale unei bătrâne de 87 de ani au fost reținuți

Indivizii au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate două persoane (doi bărbați), ulterior, fiind conduse la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. La data de 31 august a.c., vor fi prezentați instanței de judecată cu propuneri legale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Pașcani, Secția nr. 8, Poliția Rurală Lețcani, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul I.J.J Iași”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, la scurt timp după efectuarea perchezițiilor.

Au râs în nasul polițiștilor: Judecătorii i-au lăsat să plece acasă

Membrii din familia Nunucă (clienți vechi de-ai polițiștilor din Iași) și din Familia Furdulea și-au umplut buzunarele de bani și au râs în nas polițiștilor care i-au anchetat, cum o fac de fiecare dată. Acești infractori chiar au motive de bucurie și își pot permite să-i sfideze pe polițiștii care i-au anchetat. Principalul motiv al infractorilor este strict legat de decizia judecătorilor. După ce au furat economiile de-o viață ale bătrânei, judecătorii din Iași au considerat că infractorii pot pleca acasă, în arest la domiciliu. Decizia magistraților nu face altceva decât să încurajeze astfel de practici. În anii trecuți, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) Iași reușeau să destructureze această grupare formată din membrii familiei Nunucă. Deși, atunci, infractorii Nunucă au fost reținuți și arestați, au scăpat cu niște condamnări extrem de mici, iar unii dintre ei s-au întors la ce știu să facă cel mai bine: infracțiuni.

Infractorii care au furat economiile de-o viață ale unei bătrâne de 87 de ani vor fi, cel mai probabil, trimiși în judecată. Dacă judecătorii vor fi la fel de blânzi, infractorii se vor întoarce rapid la vechile obiceiuri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *