Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » INCREDIBIL! Iata ce afectiuni risti daca ai cosuri pe fese

INCREDIBIL! Iata ce afectiuni risti daca ai cosuri pe fese

10 nov. 2014, 15:35,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:51537;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Acneea care apare pe restul corpului, in afara de fata, chiar si sub forma unor pete, poate semnala anumite dezechilibre interne. Iata despre ce poate fi vorba.
Zona 1: Dereglare hormonala
Daca acneea apare de obicei de-a lungul maxilarului sau pe gat, ar putea indica faptul ca glandele suprarenale (hormonii aferenti) sunt suprasolicitate.
Alte motive: stresul cotidian sau consumul excesiv de zahar.
Cosurile mai pot aparea in astfel de zone si daca porti bluze cu gulere inalte sau parul iti atinge in mod constant pielea acestei zone.
Zonele 2 si 3: Stres
Acneea umarului poate fi primul semn ca esti suprasolicitata si ca sistemul tau imunitar este sensibil si vulnerabil. O alta explicatie ar mai fi si bretelele sutienului ori bareta gentii, care iti irita pielea. Verifica daca nu cumva aceasta este cauza.
Zona 4: Sistemul digestiv
Obisnuiesti sa porti haine care nu iti lasa pielea sa respire, din materiale precum poliester sau nailon? Ai exclus infectiile de natura fungica (mai ales daca ai puncte albepe piept, care nu raspund la tratamentele acneei) si alergiile?
Atunci s-ar putea ca acneea de pe pieptul tau sa indice anumite probleme digestive, cum ar fi o dieta saraca, obiceiuri alimentare nesanatoase, un consum de alimente condimentate excesiv sau ca bei prea multe bauturi reci.
Zonele 5 si 6: Nivelurile vitaminelor din sange
Pielea nu este atat de fina pe brate, asa ca poti dezvolta keratoza pilaris in aceasta zona. Se prezinta sub forma unor pete mici, care dau pielii un aspect de pielea de gaina.
Keratoza pilaris este cauzata de obicei de o circulatie deficitara si de o supraaglomerare de celule moarte, la nivelul foliculului de par. Incearca sa exfoliezi in mod regulat aceasta zona si sa o mentii hidratata, cu produse pe baza de acid salicilic. Daca problema persista, mai poate fi vorba si de un deficit de vitamine in organism.
Zona 7: Nivelul glicemiei
Exista foarte putine glande sebacee in aceasta zona, deci, daca te confrunti cu acnee la nivelul stomacului si taliei, poate fi vorba, fie de o hiperglicemie, fie ca porti haine prea stramte, care iti irita pielea.
Zona 8: Igiena sau bolile cu transmitere sexuala
Extrem de dureroasa si destul de dificil de indepartat, din cauza gradului mare de umezeala din aceasta zona, acneea inghinala este cauzata de obicei de firele de par crescute sub piele, in urma depilarii sau a rasului cu lama.
O alta cauza mai poate fi si igiena personala precara, dar in cazuri mai severe, aceste mici leziuni pot fi, de fapt, negi sau simptomele unei BTS – boli cu transmitere sexuala (mai ales daca simti mancarime si ajung sa supureze, si nu prezinta semne de ameliorare dupa 3-4 zile).
Zonele 9 si 10: Sensibilitati sau alergii ale pielii
Acneea de pe coapse si partea superioara a piciorului vine, de obicei, ca reactie la anumite lotiuni de corp, geluri de dus, detergenti de rufe sau balsamuri. In partea de jos a picioarelor (pe gambe) se adauga si factorul de par care obisnuieste sa creasca sub piele, dupa ras sau ceara.
Se trateaza cel mai eficient cu lotiuni sau geluri de corp pe baza de acid salicilic sau glicolic, si creme hidratante non-comedogenice.
Zonele 11 si 12: Sistemul nervos sau digestiv
Aceasta zona este cea mai afectata de acnee si printre cele mai frecvente motive se numara alergiile, transpiratia excesiva, hainele din diverse materiale, hainele prea stranse pe corp, ce nu lasa pielea sa respire, parul sau produsele de ingrijire a corpului.
Daca ai exclus oricare din aceste posibile cauze, atunci fa o evaluare serioasa a dietei tale, pentru a afla daca nu este cumva prea incarcata cu alimente prajite si bogate in calorii, sau daca nu dormi suficiente ore pe noapte. Ambele ar putea contribui la declansarea acneei.
Zonele 13 si 14: Sistemul digestiv
Exista, de obicei, trei motive pentru care acneea apare pe fese: lenjeria de corp care nu-ti lasa pielea sa respire sau este prea stramta; pielea excesiv de uscata sau o dieta si o digestie proaste.
Deci, in cazul in care nu scapi de bubite nici daca alegi o alta lenjerie intima, din bumbac, si te si hidratezi, inseamna ca obiceiurile tale alimentare sunt cauza. sursa: clickpentrufemei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`