Prima pagină » Titlurile zilei » Incredibil! După ce un șofer de la CTP s-a urcat băut la volan și a nenorocit o adolescentă pe trecerea pentru pietoni, se iau în sfârșit măsuri. Directorul companiei a concediat șase șoferi după ce i-a prins băuți la serviciu! (EXCLUSIV)

Incredibil! După ce un șofer de la CTP s-a urcat băut la volan și a nenorocit o adolescentă pe trecerea pentru pietoni, se iau în sfârșit măsuri. Directorul companiei a concediat șase șoferi după ce i-a prins băuți la serviciu! (EXCLUSIV)

29 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Cazul în care un șofer de autobuz al Companiei de Transport Public Iași a condus băut în timpul programului nu a fost unul singular! Înainte de tragicul accident în care un șofer CTP, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a zdrobit o fată de 15 ani pe trecerea pentru pietoni, mai mulți șoferi au fost prinși băuți în timpul programului. În ultimele trei luni, conducerea CTP a desfăcut șase contracte de muncă ale unor șoferi care au consumat alcool în timpul programului. Aceștia au fost testați la plecarea în cursă și pe traseu

Șase șoferi de autobuz ai Companiei de Transport Public (CTP) Iași au fost concediați după ce au fost prinși băuți în timpul programului. Se pare că nu a fost un caz singular cel în care Mirel Coșan, un șofer CTP, a zdrobit o fată de 15 ani pe trecerea pentru pietoni, fiind sub influența băuturilor alcoolice în timpul programului. Deoarece viața călătorilor este pusă în pericol de inconștiența celor care urcă beți la volan, conducerea CTP a înăsprit controalele.

„Noi facem periodic, chiar zilnic, teste tuturor șoferilor și vatmanilor la plecarea în cursă. Nu tolerăm absolut deloc consumul de alcool! În urma mai multor verificări, în cursul ultimelor trei luni, am descoperit șase angajați ai companiei, șoferi de autobuz, care au consumat alcool în timpul orelor de lucru. Unii dintre aceștia au fost prinși deoarece miroseau a alcool chiar de la primele ore ale dimineții. Fără prea multe explicații, li s-a desfăcut contractul de muncă imediat după ce rezultatul testului arăta clar că au consumat alcool.

Siguranța călătorilor este pe primul loc! Începând cu data de 19 iunie 2021, procedura de verificare a angajaților cu privire la consumul de alcool a fost extinsă și la șoferii și vatmanii care fac schimbul de tură în traseu. Ne-a fost mai greu să îi testăm pe șoferii care fac schimbul de tură pe traseu în diferite capete de linie, dar se pare că este nevoie și de aceste verificări. Testările cu aparatul alcooltest includ mai multe categorii de personal, lunar fiind supuși testării aproximativ 1.100 de salariați”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

CTP Iași angajează șoferi de autobuz

După ce șoferii găsiți vinovați au fost concediați, CTP Iași a anunțat că face angajări. Reprezentanții CTP au precizat că posturile de șofer sunt căutate datorită salariului motivant.

„Din fericire, avem personal cu care să îi înlocuim pe cei concediați. Tot mai multe persoane sunt doritoare să se angajeze la Compania de Transport Public datorită salariului motivant. Momentan, avem 50 de persoane care așteaptă să se angajeze la noi. Unii dintre aceștia au parcurs deja cursurile școlii private CTP sau urmează să obțină permisul de conducere pentru categoria D. Au crescut salariile pentru șoferi și acest lucru îi atrage. Salariul lunar al unui șofer poate depăși suma de 4.000 de lei, cu tot cu sporuri. Nu este o muncă ușoară, trebuie să fie foarte atenți și să pună pe primul loc siguranța lor și a călătorilor. Facem în continuare angajări”, a adăugat directorul CTP Iași.

Condițiile de participare la concursul pentru ocuparea postului sunt următoarele: absolvent de școală profesională sau 8 clase și curs de calificare, permis de conducere categoria D și atestat profesional transport persoane, apt medical și psihologic.

Accidentul rutier cu victimă s-a produs la mijlocul lunii iunie

Amintim că, pe 17 iunie 2021, a avut loc un grav accident rutier în zona Dacia, din municipiul Iași. Un șofer de autobuz de la Compania de Transport Public din Iași a zdrobit o adolescentă de 15 ani pe o trecere pentru pietoni. La fața locului au ajuns de urgență un echipaj medical și polițiștii rutieri.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,17 miligrame pe litru, alcool pur în aerul expirat. La câteva ore de la producerea accidentului, în spațiul public au apărut imagini cu șoferul care a urcat cu un PET la volanul autobuzului. În urma impactului, tânăra a fost grav accidentată, fiind preluată de un echipaj SMURD și transportată de urgență la o unitate medicală. Fata a ajuns în comă la spital, unde a rămas internată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`