Prima pagină » National » Incredibil! Direcţia de Sănătate Publică Braşov a încurcat testele Covid-19 pentru doi medici
Incredibil! Direcţia de Sănătate Publică Braşov a încurcat testele Covid-19 pentru doi medici

Incredibil! Direcţia de Sănătate Publică Braşov a încurcat testele Covid-19 pentru doi medici

12 aug. 2020, 11:16,
Elena Nicoleta BUJOR în National

O situație de neimaginat s-a a avut loc la Spitalul Județean Brașov. Angajații Direcției de Sănătate Publică au încurcat testele Covid-19 pentru doi medici și le-au trimis pe cele inițiale, care aveau rezultatul negativ.

DSP Braşov a încurcat testele Covid-19 pentru doi doctori

Unul dintre doctori, care își desfășoară activitatea pe ambulanță, a mers în continuare la serviciu, în timp ce al doilea medic se afla în perioada de concediu.

După ce vineri, 7 august 2020, Direcția de Sănătate Publică Brașov le-a comunicat medicilor că sunt sănătoși, luni, 10 august 2020, angajații Direcției de Sănătate Publică le-au comunicat celor doi bărbați că s-a comis o eroare și că de fapt sunt diagnosticați cu noul coronavirus, testele pentru Covid fiind pozitive.

Laboratorul de testare DSP Suceava nu mai are teste pentru COVID-19

Situație alarmantă la Suceava! Laboratorul de testare al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu mai testează pentru coronavirus. Instituția a rămas fără kit-uri de testare. Acest lucru survine numărului ridicat teste efectuate la cerere de la izbucnirea pandemiei. Conducerea instituției a anunțat că situația nu se va schimba, durând și săptămâna viitoare. Testările din județ se vor face într-un alt laborator.

„Noi nu am estimat testările la cerere pe care le-am făcut în decursul acestei luni şi din acest motiv am rămas, pentru câteva zile, descoperiţi” a explicat joi după amiază directorul DSP Suceava, Dinu Sădean.

Ar fi fost efectuate peste 200 de teste la cerere din momentul în care a intrat în vigoarea testarea la cerere. Este vorba de perioada 10-15 iulie până în prezent. Până la sfârșitul săptămânii viitoare Direcția de Sănătate Publică Suceava ar urma să primească kit-urile și consumabilele necesare.

„Probele prelevate în cadru anchetelor epidemiologice s-au lucrat la laboratorul propriu al DSP şi la un alt laborator cu care avem colaborare. În continuare, cât va fi laboratorul nostru închis, vom lucra cu laboratorul cu care cooperam”, a mai spus directorul DSP Suceava.

Acesta a precizat că laboratorul partener al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava „face faţă fără probleme” în acest sens.

Monica Pop și-a manifestat revolta cu privire la protocolul de testare pentru SARS-CoV-2

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din București, a vorbit despre testele pentru depistarea infecției cu coronavirus. Aceasta a afirmat că existp un procent de eroare recunoscut. Medicul și-a manifestat indignarea cu privire la faptul că, la internare este nevoie de un singur test pozitiv însă, la externare, trebuie două rezultate negative consecutive. Monica Pop consideră că, dacă s-ar efectua două teste și înainte de internare, s-ar evita infectarea unor falşi bolnavi în spital.

„PROCENT DE EROARE RECUNOSCUT LA TESTE! SI NU NESEMNIFICATIV!
ATUNCI, DACA PT EXTERNARE E NEVOIE de 2 TESTE NEGATIVE SUCCESIVE,, PENTRI CONFIRMARE DE CE NU AR TREBUI TOT 2 TESTE, POZITIVE SUCCESIVE, LA 24 de ore interval? NU ASA AR FI MAI CORECT NUMARUL (ZILNIC AL) POZITIVILOR??!!Ar mai fi fluctuatiile procentula atit de diferite de la o zi la alta? Adica raportul TESTATI- POZITIVI? CIND 5%, CIND 15%? Nu are cum sa fie corect!

Normal ar fi ca orice test pozitiv sa fie repetat dupa 24 de ore. La acelasi sau la alt laborator. Ar fi MUUULT MAI CORECT si MUUULT mai putin costisitor. Si s-ar elimina marea majoritate a erorilor!
Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul sa fie FALS si el sa fie internat sanatos! Perfect pt a se infecta in contact cu adevaratii pacienti!”, a declarat Monica Pop.

Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
a1.ro
Ce imagini a publicat Rebeca Lăzărescu, fosta iubită a lui Vlad Pascu, după moartea lui Rareș Ion, zis și Castron
Playtech.ro
Câtă drojdie se pune la cozonaci. Secretul pentru a ieşi pufoşi şi copţi în mijloc
observatornews.ro
Maru, filmat cum îl ironiza pe Rareş, înainte să moară: Ce ai, te hiperventilezi?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Bahmuțeanca, marcată pe viață. Acuzații foarte grave
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Boupendza a apărut la antrenament și i-a lăsat în stare de șoc pe colegi! Ce au descoperit
Playtech.ro
Drob de pui moale şi fin, perfect pentru Paşte. Paşii de urmat pentru a nu fi înnecăcios
Dailybusiness.ro
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
RomaniaTV
Ilie Bolojan a semnat miercuri seară, TOŢI părăsesc funcţia imediat ce decretele apar în Monitorul Oficial
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Oana Roman, NERVOASĂ pe Calina. Fiica Catincăi, în centrul unui mare scandal. Mătușa ei dă de pământ cu ea: Am tolerat prea mulți ani această situație
redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 aprilie 2025
17 aprilie 2025