S-a dat startul la vacanțe! Încă de la data de 1 Mai, românii au format cozi către stațiunile de pe litoralul românesc, chiar și în condițiile în care prețurile au crescut cu mult. De exemplu, cât te costă un simplu mic și o bere la draft pe litoralul românesc?
Încă din luna mai, stațiunile de la malul mării au fost pline ochi, iar prețurile s-au menținut ridicate. Iar, pentru cei care doresc să dea o fugă până la mare, în weekend, trebuie să se își „încarce” portofelul, mai ales dacă poftesc la bunătăți de „sezon”. Cât a ajuns să coste un simplu mic și o bere la draft pe litoralul românesc?
„Blindați-vă” portofelul pentru un weekend pe cinste pe litoralul românesc
Dacă mergi pe litoralul românesc și ești pregătit de distracție, atunci trebuie să iei în considerare și prețurile afișate de comercianți. De exemplu, dacă mergi să mănânci la autoservire în Mamaia, pentru un meniu plătești și 30 de lei. Iar, dacă vrei mănânc și desert și să consumi o băutură, poți scoate și 50 de lei la o singură masă.
Pe de altă parte, și micul s-a scumpit. Unul singur a ajuns să coste 7 lei, cea mai ieftină șaorma costă 22 de lei, iar o bere la draft pleacă de la 15 lei.
Iar, dacă nu îți dorești să întinzi prosopul sau cearceaful pe nisip și vrei să închiriezi un șezlong, atunci trebuie să știi că prețurile pornesc de la 20 de lei și pot ajunge și la 150 de lei, dacă vrei un baldachin.
Pe de altă parte, dacă nu vrei să mergi în stațiunea Mamaia și alegi să îți petreci timpul la Eforie, atunci o șaorma costă și 17 lei, iar berea la draft este între 10 și 12 lei.
La toamna iar vor plange ca a fost un sezon prost.