Prima pagină » Local » Incredibil! Atitudine grosolană din partea șoferului care amenința pasagerii că le dă cu levierul în cap! Acesta vrea să rezilieze contractul încheiat cu primăria – FOTO/VIDEO

Incredibil! Atitudine grosolană din partea șoferului care amenința pasagerii că le dă cu levierul în cap! Acesta vrea să rezilieze contractul încheiat cu primăria – FOTO/VIDEO

13 nov. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

După ce cotidianul BZI a publicat imaginile cu șoferul care amenința pasagerii că le dă cu levierul în cap, Bogdan Marchidan, patronul firmei de transport, vrea rezilierea contractului

Un călător din satul Slobozia, comuna Ciurea, a surprins, recent, imagini incredibile cu șoferul, care este și patron al firmei de transport SC Rottmarg SRL, în timp ce amenința călătorii că le dă cu o bară de metal în cap. Mai precis, Bogdan Marchidan le spunea acestora că oricine îl va mai călca pe nervi va suferi consecințe. În timpul cursei spre Lunca Cetățuii, șoferul agresiv a oprit mașina, a scos levierul din zona portierei și l-a arătat călătorilor, trecând la amenințări.

Bogdan Marchidan, patronul firmei SC Rottmarg SRL, vrea rezilierea contractului

După ce a fost prins cu minciuna, patronul firmei SC Rottmarg SRL vrea rezilierea contractului privind serviciile de transport public prestate în comuna ieșeană Ciurea. În urma articolului apărut în BZI, Bogdan Marchidan nega acuzațiile aduse, cu privire la faptul că a amenințat pasagerii cu o bară de metal, neștiind că scena a fost surprinsă de un călător. Acesta încerca să îi convingă pe reporterii BZI într-o conversație de peste 30 de minute că este o persoană serioasă și susținea fără echivoc faptul că este un om cinstit care își asumă greșelile, negând că ar fi amenințat călătorii.

„Da, am un levier aici, uite, opresc acum să îți arăt ca să nu crezi că te mint. Și am spus, primul care vine și mă scoate din sărite, uite-l aici, e fier brut, aici îl am pus (n.r. – în zona portierei șoferului), îi dau un levier în cap, mă duc în pușcărie și am terminat, ca să înțelegeți odată”, spune Bogdan Marchidan în timpul cursei spre Lunca Cetățuii.

Astfel, prins cu minciuna, acesta a solicitat, recent, Primăriei Ciurea rezilierea contractului privind serviciile de transport. În documentul înregistrat cu data de 10 noiembrie 2023 se precizează faptul că se dorește întreruperea serviciilor, începând din data de 13 noiembrie. Practic, primăria a fost anunțată de pe o zi pe alta că Bogdan Marchidan, patronul firmei Rottmarg SRL, nu își va mai îndeplini obligațiile din contract.

„Vă aducem la cunoștință faptul că începând cu data de 13.11.2023, dorim rezilierea contractului de delegare de gestiune, HCL nr. 89/05.07.2018”, se arată în documentul înregistrat la Primăria comunei Ciurea.

Și în Iași, o femeie a fost agresată de șoferul microbuzului care o ducea la muncă din satul Cotu Morii. Totul a început în momentul în care femeia ar fi semnalat faptul că bonul fiscal era neconform.

Primăria Ciurea nu a acceptat rezilierea contractului

Într-un răspuns trimis în aceeași zi (10 noiembrie 2023), Primăria comunei Ciurea a transmis firmei Rottmarg SRL, administrată de Bogdan Margidan, faptul că nu acceptă rezilierea contractului.

„Conform prevederilor punctului IV.2 din contract, litera d) «operatorul de transport rutier poate întrerupe prestarea serviciilor cu obligația de a notifica, în prealabil cu 30 de zile înainte…», pe de altă parte, și în cazul renunțării la licenta de traseu sau cea a primirii unei înștiințări din partea instituției noastre de retragere a licenței/licențelor de traseu, operatorul are obligația de a efectua în continuare serviciile de transport pe o perioadă de 60 de zile. La toate acestea se adaugă și faptul că nu v-ați îndeplinit nici obligația de a achita redevența stabilită în contract la punctul IV. 2 lit. o) care este în valoare de 100 lei/lună. Pe cale de consecință, vă comunicăm faptul că nu putem proceda la rezilierea contractului fără respectarea clauzelor acestuia și fără stabilirea unei juste și prealabile despăgubiri. De asemenea, vă colicităm expres să efectuați cursele asumate prin cpntract până la găsirea unui alt operator de transport”, este specificat în răspunsul dat de Primăria Ciurea firmei de transport Rottmarg SRL, administrată de Bogdan Marchidan.

În ceea ce privește răspunsul Primăriei comunei Ciurea, cu privire la incident, reprezentanții acesteia și-au arătat regretul față de cele întâmplate. Mai mult decât atât, au avut loc discuții cu Bogdan Marchidan, cu privire la incidentul apărut în spațiul public.

„Autoritățile locale își exprimă îngrijorarea față de comportamentul neadecvat al unor conducători auto de pe mijloacele de transport în comun și anunță măsuri ferme pentru remedierea acestei situații. Primăria comunei Ciurea își exprimă dezaprobarea față de astfel de comportamente și îndeamnă conducătorii auto, cât și călătorii, să respecte regulile de circulație (inclusiv prin respectarea regulilor de urcare și coborâre în mijloacele de transport în comun, în punctele de oprire/stațiile special amenajate) și să se comporte civilizat în mijloacele de transport în comun”, a transmis Primăria comunei Ciurea.

Astfel, rămâne de văzut ce se va întâmpla și dacă șoferul care amenința pasagerii că le dă cu levierul în cap va respecta obligațiile contractuale și va continua cursele până la înlocuirea sa de un alt transportator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`