Prima pagină » Local » Incredibil! Angajaţii ONRI sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară din cauza protestelor. Artiştii nu sunt speriaţi şi continuă manifestările – FOTO/ VIDEO

Incredibil! Angajaţii ONRI sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară din cauza protestelor. Artiştii nu sunt speriaţi şi continuă manifestările – FOTO/ VIDEO

11 dec. 2020, 15:06,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Vineri, 11 decembrie 2020, continua protestele angajaţilor ONRI în Piaţa Unirii. În continuare temperaturile sunt scăzute, dar acest lucru nu-i împiedică pe artişti să îşi spună oful. Deşi au fost ameninţaţi că vor fi daţi afară toţi din cadrul Operei Naţionale Romane din Iaşi, aceştia nu sunt speriaţi şi scandează şi mai tare „Jos Rancea!”. Nu le este frică să spună că doresc încetarea abuzurilor săvârşite de managerul Beatrice Rancea.

Liderul angajaţilor ONRI, Marius Aftaragaci, susţine că îşi doreşte ca în instituţia de cultura să domnească eleganța, omenia şi arta, nu atacurile la persoană şi alte abuzuri comise.

„11 decembrie 2020, protestăm de peste 2 luni de zile, a 36 zi de protest. Am tendinţa şi impresia că toată lumea ştie despre ce este vorba aici. Dar sunt unii care văd pentru prima dată. Trăim o dramă la ONRI şi o să încep cu breaking news-ul. Ieri am fost supuşi din nou unor atacuri de către nişte persoane care sunt foarte supărate că noi protestăm, care au nişte interese. Cine din instituţie ar avea interesul să ne atace pe noi care dorim binele instituţiei şi dorim ca lucrurile din aceasta să fie corecte, în regulă. Din păcate, noi suntem supuşi la aceste atacuri. Cu ce-l poate deranja dacă am făcut referire la lucrurile grave de natură administrativă? Este vorba de o serie de comentarii anonime, trebuie să ştiţi cu ce ne concentrăm de 9 ani de zile. Acum este public şi s-a aflat, dar aşa am fost trataţi în instituţie, denigraţi”, a declarat Marius Aftaragaci, liderul angajaților ONRI.

Adrese calomnioase la adresa angajaților ONRI

Deși se confruntă de 9 ani de zile cu aceste abuzuri săvârșite de managerul instituției, artiștii au suportat zeci de atacuri și calomnii. Aceștia au decis să iasă în stradă de 35 de zile, unde zeci de angajați ai Operei scandează cu tristețe „Jos Rancea!”. Aceștia doresc ca persoanele cu rea credință să nu mai comenteze anonim și să nu mai atace artiștii deoarece ei au muncit prin sudoarea frunții câștigând concursuri pe drept și nu prin cumuluri de funcții doar pentru a avea salarii mai mari.

„Atacurile au continuat prin adrese calomnioase. Suntem atacaţi că protestăm. Protestăm nu de dragul de a protesta. Stimaţi iubitori de artă şi opera, nu ne confundaţi cu acele persoane care au asemenea limbaj şi în loc să demonstreze contrariul, aceştia jignesc şi fac referire la partea profesională şi situaţii financiare. Sunt unii din opera că pe scuză „au fost inventate aceste cumuluri de funcţii pentru a-i ajuta că au fost salariile mici”. Nişte oameni fideli doamnei Rancea câştigau foarte mulţi bani. Este munca şi meritul nostru, am fost la concursuri. Cum pot comenta anonim că nu vrem să muncim? Ce a făcut acest management pentru această perioadă? Nimic, nu se ştiu proiecţiile pe viitor.

Noi merităm să fim daţi afară? Cum se poate să avem aşa persoane în instituţia noastră, şi de cine am fost conduşi? Vorbim de peste 60 de oameni care au fost daţi afară sau au demisionat. Noi vrem să nu mai fie defăimata instituţia prin instante şi vorba în vorbă. Vă rog stopaţi abuzurile la ONRI. Salvaţi instituţia. Nu este logic să cerem prin protest lucruri normale. Mi-e jenă că avem aşa nişte specimene. Noi vom protesta în continuare şi mai înverşunaţi. Se ştie că artiştii au o elegantă şi o altă prestanta datorită studiilor aprofundate, muzicii care nobileaza. Dorim în instituţie să domnească omenia, eleganta şi artă. Şi mâine vom fi la aceeaşi oră aici. Mulţumim pentru distribuiri”, a declarat Marius Aftaragaci, liderul angajaţilor ONRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *