Societatea Romwine & Cofee din satul giurgiuvean Uzunu, comună Călugăreni, înfiinţată în martie 2019, vinde Guvernului României un număr de 1,75 milioane de măşti de protecţie pentru suma de 56 de milioane de lei, potrivit datelor publicate de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC).
Detaliile apar într-o situaţie a acordurilor cadru încheiate în baza OUG 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei până la data de 25 martie publicate pe site-ul ONAC.
Astfel, Romwine & Cofee a încheiat doua acorduri cadru pentru achiziţia a câte 875.000 măşti de tip FFP2 sau FFP3, în total 1.750.000 de măşti. Primul acord este în valoare de 22.803.375 de lei, iar al doilea de 33.215.875 de lei. Preţul mediu pentru achiziţia unei măşti este de 32 de lei.
Societatea Romwine & Cofee a fost înfiinţată în martie 2019 şi are sediul în satul Uzunu, comună Călugăreni (Giurgiu). Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 478 – Comerţ cu amănuntul efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe.
Activitatea principală a societăţii, potrivit datelor de la înregistrare, este de comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe. Romwine&Cofee este deținută în acte de o anume Maria Cristian și are sediul în satul Uzunu din comună Călugăreni (Giurgiu). Marin Voinea, primarul din Călugăreni, habar nu avea de existența unei firme atât de puternice în comună sa: „Nu figurează la primărie. Nu are niciun bun trecut la noi la taxe și impozite”, a declarat primarul.
În satul Uzunu, la adresa firmei, se află o curte banală, cu o casă bătrânească și o altă construită recent. Conform datelor de la Registrul Comerțului, sediul Romwine se află într-una dintre aceste case, în camera 1.
Vecinii s-au arătat surprinși că de acolo, din satul lor, se fac afaceri atât de importante. O cunosc bine pe Mioara Cristian și le vine să râdă când aud că învârte contracte de milioane de euro. „Nu e om de afaceri, ea lucrează ca bucătăreasă la han, la Călugăreni. Acum hanul s-a închis și lucrează cu ziua, împreună cu mai multe fete de aici, de la noi, la o firmă de lângă han”, a spus vecina care stă gard în gard cu tanti Mioara. Vecinii mai spun că, înainte să ajungă bucătăreasă, Maria Cristian a lucrat la o fermă de pui din Călugăreni, care s-a închis între timp.
sursă video:recorder