Prima pagină » Local » Inconștientul care a zburat într-o râpă în Dumbrava a fost arestat! Inițial nici nu a vrut să recunoască faptul că se afla la volan când s-a produs accidentul

Inconștientul care a zburat într-o râpă în Dumbrava a fost arestat! Inițial nici nu a vrut să recunoască faptul că se afla la volan când s-a produs accidentul

07 sept. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Local

Inconștientul care a zburat cu o mașină într-o râpă în Dumbrava a fost arestat. Acesta nici nu a vrut să recunoască faptul că se afla la volan, dar a fost lămurit de oamenii legii într-un final că ar fi mai bine dacă ar spune adevărul.

Inconștientul care a provocat un accident la Dumbrava a fost arestat. Andrei Purcoi a zburat cu mașina într-o râpă și nu a vrut să recunoască faptul că se afla la volan. După producerea accidentului, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 3 septembrie a.c., un bărbat de 31 de ani, din comuna Țibana ar fi condus un autoturism pe DJ 248, iar în localitatea Dumbrava ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un gard și răsturându-se pe cupola autoturismului. În urma impactului, doi bărbați, pasageri în autoturism, au fost răniți”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Avea o alcoolemie uriașă în momentul producerii accidentului

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 31 de ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 septembrie a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior, pe data de 5 septembrie, Andrei Purcoi a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, iar cercetările continuă.

Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan în weekend

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control, în comuna Lespezi, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Lespezi. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio cetagorie de vehicule, iar autoturismul pe care îl conducea era neînmatriculat, având montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparținând unui alt auto. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Și polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în noaptea de 4 spre 5 septembrie a.c., un bărbat de 39 de ani, din municipiul Iași, în timp ce ar fi condus un autoturism pe DJ 281, în comuna Erbiceni, ar fi acroșat un alt autoturism, provocând doar pagube materiale și ar fi plecat de la fața locului. Ulterior acesta a fost depistat de polițiști, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`