Prima pagină » Local » Inconștiența unui șofer ieșean putea duce la o tragedie! Sătul să aștepte la semafor, a trecut pe culoarea roșie!

Inconștiența unui șofer ieșean putea duce la o tragedie! Sătul să aștepte la semafor, a trecut pe culoarea roșie!

21 nov. 2022, 02:00,
Gabriela Corbu în Local

Inconștiența unui șofer ieșean putea duce la o adevărată tragedie. Acesta a fost surprins în trafic, trecând pe culoarea roșie a semaforului, lăsând în urma lui uimirea șoferilor care așteptau regulamentar. Situațiile în care persoanele implicate în trafic acționează neregulamentar par a fi din ce în mai frecvente, iar condusul ilegal pare a deveni o obișnuință

Zilele trecute, un șofer ce era implicat în traficul din Podu Roș a fost surprins în timp ce a uitat de regulile de circulație și a acționat după bunul plac. Ori semaforul dura prea mult, ori el era prea grăbit, cert este că a încălcat o regulă importantă în trafic.

intersectie

La o trecere de pietoni din intersecția din Podu Roșu, un șofer a trecut pe culoarea roșie a semaforului, fără sa se gândi la consecințe

Inconștiența unui șofer ieșean putea duce la o tragedie

 strada

Șoferul Loganului nu pare să-i fi fost frică să încalce legea, și s-a aventurat cu mult curaj în drumul lui către Podul de Fier, lăsând în urmă mașinile care încă au rămas să aștepte regulamentar la trecere

Conducătorul unui autoturism a fost surprins în timp ce aplica propriile reguli de circulație. La o trecere de pietoni din intersecția din Podu Roșu, acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului, fără a se gândi la consecințe.

Întregul eveniment rutier a avut loc marți, 15 noiembrie, în jurul orei 20:00, când cele câteva zeci de secunde la semafor au părut un timp prea lung de așteptare pentru un ieșean.

Inițial, acesta a oprit regulamentar la semnalul roșu al semaforului, probabil pentru că încă se aflau pietoni pe trecere. După ce trecerea s-a eliberat, iar mașinile care veneau din celelalte sensuri au trecut de direcția spre care se îndrepta, acesta a demarat în trombă și s-a făcut nevăzut.

Șoferului autoturismului Logan nu pare să-i fi fost frică să încalce legea și s-a aventurat cu mult curaj în drumul lui către Podul de Fier, lăsând în urmă mașinile care au rămas să aștepte regulamentar la trecere. Pentru aceste încălcări ale Codului Rutier se pot primi amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei și se poate reține permisul auto pentru o perioadă de 60 de zile.

„Polițiștii rutieri ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Logan

După ce trecerea s-a eliberat, iar mașinile care venea din celelalte sensuri au eliberat direcția spre care se îndreaptă, acesta a plecat în trombă și s-a făcut nevăzut

Alt semafor, aceeași poveste

masina alba

De data acesta, un alt șofer ce conducea o Toyota albă a fost surprins în timp ce a trecut pe roșu, tot la o intersecție de pe malul stâng al Bahluiului

Câteva zile mai târziu, pe data de 17 noiembrie 2020, în jurul orei 09:40, povestea s-a repetat.

De data acesta, un șofer ce conducea o Toyota albă a fost surprins în timp ce a trecut pe roșu la o intersecție de pe malul stâng al Bahluiului. Acesta venea din Tudor și se îndrepta spre Podul Roș, urmând același traseu pe care l-a urmat conducătorul Loganului. Inconștiența acestuia ar fi putut să cauzeze o tragedie, șoferul uitând că aceste reguli sunt făcute tocmai pentru a evita accidentele și incidentele din trafic.

Momentul a fost surprins de un alt participant din trafic, iar pe imagini se observă cum șoferul ce conducea Toyota ignoră cu desăvârșire pietonii ce urmau să traverse pe partea opusă a străzii.

Se pare că deja a devenit un trend printre șoferii ieșeni și tot mai mulți acționează în trafic după bunul. Deși se fac numeroase sesizări, iar aceste încălcări ale Codului Rutier apar în spațiul public, nimic nu pare a-i opri pe șoferi.

Când se întrec în manevre periculoase și depășesc linia continuă sau, mai mult, conduc pe contrasens de parcă ar uita regulile, șoferii din Iași reușesc să uimească mereu.

Unii nici măcar nu se mai feresc de poliție atunci când o comit, semn că prezența acestora nu mai reprezintă demult o amenințare pentru condusul haotic. La intersecția din Târgu Cucu, un conducător auto nu doar că nu a acordat prioritate tramvaiului, dar a făcut această acțiune chiar în fața polițiștilor care dirijau traficul din zonă, inconștiența acestui șofer ieșean putând duce la o adevărată tragedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *