Prima pagină » Local » Inconștiență totală, pe o stradă din Iași! Un tânăr ieșean, condamnat după ce a urcat băut și fără permis la volanul unei mașini! (Exclusiv)
Inconștiență totală, pe o stradă din Iași! Un tânăr ieșean, condamnat după ce a urcat băut și fără permis la volanul unei mașini! (Exclusiv)

Inconștiență totală, pe o stradă din Iași! Un tânăr ieșean, condamnat după ce a urcat băut și fără permis la volanul unei mașini! (Exclusiv)

09 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un tânăr din județul Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a fost tras pe dreapta de oamenii legii. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Ionuț Iancu Marin la 1 an și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. Totul a ieșit la iveală după ce tânărul ieșean a fost oprit în trafic de polițiști

Inconștiență totală, pe o stradă din județul Iași! Un tânăr a fost pedepsit de judecătorii ieșeni după ce a urcat băut și fără permis la volanul unui autoturism! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat recent pe Ionuț Iancu Marin la 1 an și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere a unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Instanța îl obligă pe inculpat ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, activitate care se va desfășura fie în cadrul Primăriei comunei Cotnari, fie în cadrul Școlii Generale Cotnari sau al altor instituții publice din comunitate”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Ionuț Iancu Marin, acuzat că a urcat băut și fără permis la volan

Procesul ieșeanului Ionuț Iancu Marin (22 de ani) a început pe data de 17 august 2020. Atunci, procurorii l-au trimis în judecată pe tânăr sub acuzațiile de conducere a unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 2 noiembrie 2019, inculpatul a condus autoturismul marca Volvo pe drumurile publice, fără a avea permis și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Inculpatul a fost dus la spital, i s-au recoltat probe biologice, de unde a rezultat că acesta avea o îmbibație alcoolică în sânge de 3,05 grame la mie”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

La audieri, tânărul din județul Iași a recunoscut comiterea faptei

După ce tânărul ieșean Ionuț Iancu Marin a fost tras pe dreapta, oamenii legii au constatat că acesta miroase a alcool. În cele din urmă, tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Astfel, autoritățile au constatat că acesta avea o îmbibație alcoolică în sânge de 3,05 grame la mie. Mai mult, polițiștii au constatat, verificând baza de date, faptul că tânărul ieșeanu nu are permis de conducere. În cursul judecății, tânărul a arătat că înțelege să recunoască în totalitate săvârșirea faptelor reținute în sarcina lui prin actul de sesizare și a cerut ca judecarea procesului să se facă prin aplicarea procedurii speciale în cazul recunoașterii învinuirii.

„Instanța apreciază că, prin conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a încălcat flagrant minimele diligențe de asigurare a siguranței circulației pe drumurile publice, expunând pe pietoni, precum și pe ceilalți participanți la trafic, la un risc crescut, având în vedere scăderea acuității reflexelor și a concentrării persoanei care conduce sub influența alcoolului”, se arată în motivarea judecătorilor.

Instanța reține că inculpatul, recunoscând săvârșirea infracțiunilor și fiindu-i admisă cererea sa de judecare potrivit procedurii simplificate în cazul recunoașterii învinuirii, va beneficia de reducerea cu o treime a limitelor speciale de pedeapsă cu închisoarea prevăzute de lege. În concluzie, analizând toate circumstanțele reale și personale ale inculpatului, instanța ajunge la concluzia că scopul pedepsei poate fi atins pentru acesta și fără executarea pedepsei închisorii în regim de detenție, respectiv fără privarea acestuia de libertate.

„Instanța apreciază și că, pe perioada procesului penal, inculpatul a realizat gravitatea faptelor săvârșite, iar funcțiile de constrângere și de reeducare, precum și scopul preventiv al pedepsei pot fi realizate numai printr-o justă individualizare judiciară a sancțiunii, cu luarea în considerare a persoanei căreia îi este destinată pedeapsa, pentru a fi ajutată să se schimbe, în sensul adaptării ei la cerințele socio-etice impuse de societate”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`