Prima pagină » Local » Inconștiența nu are limite! Un bărbat din Popricani a ajuns cu mașina în șanț din pricina alcoolului

Inconștiența nu are limite! Un bărbat din Popricani a ajuns cu mașina în șanț din pricina alcoolului

09 mart. 2022, 06:30,
Andreea Andrei în Local

Pentru unii șoferi din județul Iași inconștiența nu are limite. În fiecare zi din luna martie 2022 a fost cel puțin câte un accident în care a fost implicat un șofer aflat sub influența alcoolului. Astfel, pe 7 martie 2022, un bărbat din Popricani a fost implicat într-un incident similar.

Inconștiența nu are limite pentru unii șoferi din Iași. Ultimul „protagonist” este un bărbat ce a fost identificat de către polițiști în comuna Popricani fiind sub influența alcoolului, după ce s-a răsturnat cu o dubă într-un șanț.

Acesta completează „norma zilnică” de conducere sub influența alcoolului, începută încă din februarie 2022.

O duba implicata intr-un accident

În urma cercetărilor s-a constatat că șoferul era sub influența alcoolului

Primele zile ale lunii martie demonstrează că inconștiența nu are limite pe șoselele din Iași

 Doi agenti, langa o autospeciala de Politie

Șoferul s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice

Agenții din cadrul Biroului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași se confruntă cu o problemă gravă, anume cu șoferii ce ies pe străzi după ce au consumat băuturi alcoolice. Astfel, pe 7 martie 2022 a existat un nou caz de acest gen. Un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a răsturnat într-un șanț din comuna Popricani. În urma impactului, individul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Un bărbat de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Popricani, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-ar fi răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale. După testarea şoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost dus la spital. Acolo, i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Bărbatului i-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Cercetările vor continua până la stabilirea cu exactitate a contextului în care s-a întâmplat accidentul rutier soldat cu pagube materiale.

Un agent inchide portiera unei autospeciale de Politie; in fundal, un alt vehicul inscriptionat „Politia”

Șoferul a fost dus la spital pentru a se stabili cu exactitate valoarea alcoolemiei

Pericol iminent pe străzile din județ

O duba lovita, pe un camp

Vehiculul implicat în accident era înmatriculat în localitatea Botoșani

Tot mai mulți șoferi încalcă legile în vigoare. Astfel, a crescut numărul cazurilor în care accidentele rutiere sunt cauzate de șoferi ce sunt sub influența alcoolului. De la începutul lunii martie 2022, a existat minimum un caz pe zi de accident provocat de un șofer băut, în județul Iași. Din fericire, în majoritatea cazurilor au existat doar daune materiale.

Poliția Rutieră Iași organizează periodic acțiuni ce au scopul de a preveni accidentele rutiere și de a identifica persoanele ce încalcă legea, axându-se pe filtrele anti-alcool și controale radar.

În ciuda acestor măsuri și a sancțiunilor importante aplicate de către polițiști, unii șoferi din Iași par să nu ia în considerare pericolul pe care îl constituie pentru ceilalți participanți la trafic și demonstrează din ce în ce mai mult că inconștienţa nu are limite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *