Prima pagină » Titlurile zilei » Inconștiență ce întrece orice limite! Un ieșean și-a transportat calul în condiții riscante, punând în pericol și traficul – VIDEO

Inconștiență ce întrece orice limite! Un ieșean și-a transportat calul în condiții riscante, punând în pericol și traficul – VIDEO

28 iul. 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI în Titlurile zilei

Un șofer din Iași i-a lăsat cu gura căscată pe ceilalți participanți la trafic, după ce și-a transportat calul în condiții ce ar fi putut pune în pericol viața animalului. Acesta a fost surprins în timp ce se deplasa cu o camionetă carosată pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Iași

În Iași, un conducător auto a fost filmat și pus pe rețelele de socializare, pentru că și-a transportat calul într-un mod în care i-ar fi supus riscului atât pe animal, cât și pe ceilalți șoferi care circulau în acea zonă. Calul nu era securizat în niciun fel în care putea fi în siguranță în timpul traseului care s-a desfășurat, în timpul filmării, în rampă.

Un șofer, luat în vizorul DSVSA Iași, după ce și-a transportat calul în condiții periculoase

Recent, un individ care conducea o camionetă carosată pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Iași a fost surprins transportând un cal într-un mod foarte periculos pentru animal și pentru conducătorii auto din apropiere. Acesta nu a asigurat animalul conform cerințelor legale și i-a pus viața în pericol. Aflând despre această întâmplare, conducerea din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Iași (DSVSA) Iași a transmis că se vor efectua verificări în acest caz și se vor aplica eventuale sancțiuni.

„Vom efectua verificări pentru a vedea dacă mașina este autorizată pentru transportul de animale vii, dar mai mult ca sigur nu deține, pentru că, după cum se vede, nu îndeplinește condițiile de autorizare. Transportul nu corespunde condițiilor de bunăstare ale animalelor și vom anunța și Poliția Animalelor ca să vedem ce sancțiuni se vor aplica. Pentru nedeținerea autorizației sanitare veterinare a mijlocului de transport de animale vii, amenzile sunt în cuantum de 3.000–6.000 de lei pentru persoane fizice și 12.000–24.000 pentru persoane juridice. În plus, dacă nu a respectat prevederile legale aplicabile pentru mijlocul de transport de animale vii, în cazul călătoriilor de până la 65 de km/h, i se poate aplica o amendă de la 1.200 la 1.800 de lei”, a declarat Directorul Executiv al D.S.V.S.A. Iași, Gabriel Dumitru Ciobanu.

Directorul Executiv al D.S.V.S.A. Iasi, Gabriel Ciobanu

Conducerea D.S.V.S.A. susține că va verifica dacă ieșeanul cu pricina are autorizație pentru a transporta animale vii

Doi părinți inconștienți din Iași și-au plimbat copiii în portbagaj

doi copii intr-un portbagaj intredeschis

La începutul acestei luni, doi copii au fost plimbați prin Iași cu mașina, în portbagaj

Ieșenii nu își pun în pericol doar animalele, ci și propriii copii. La începutul acestei luni, un conducător auto din Iași a surprins niște imagini care ar fi îngrozit pe oricine. În portbagajul întredeschis al mașinii din față, șoferul a văzut doi copii. Conducătorul auto ce i-a pus pe cei mici în portbagaj circula în cartierul Nicolina din municipiul Iași în momentul în care a fost filmată scena. Polițiștii ieșeni s-au sesizat din oficiu, după ce au urmărit imaginile și au aplicat sancțiuni părinților ce și-au pus copiii într-o situație riscantă.

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, privind transportarea unor pasageri în portbagajul unui autoturism, facem precizarea că polițiștii Biroului Rutier Iași s-au sesizat, din oficiu, cu privire la această situație. Astfel, în urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto care le-a declarat polițiștilor că rabatase bancheta din spate a autoturismului pentru a transporta o țeavă, iar copiii săi stăteau cu mama lor pe această banchetă rabatată, jucându-se. Conducătorul auto a fost sancționat de polițiștii rutieri cu o amendă, în cuantum de 870 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002.  De asemenea, acesta le-a declarat oamenilor legii că regretă fapta comisă, iar pe viitor va respecta prevederile legale privind transportul persoanelor în autovehicul”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Chiar dacă fapta ieșeanului care și-a transportat calul necorespunzător nu este la fel de gravă, pe acesta îl paște amenda, dacă se dovedește că nu a respectat prevederile legale privind transportul de animale vii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *