Prima pagină » Titlurile zilei » Incompetența managerului Dan Timofte ucide! Soția pacientului decedat: „Bacteriile care au cauzat moartea soțului au fost contractate în Spitalul «Sf. Spiridon»!”. Familia cere daune de 1,5 milioane de euro

Incompetența managerului Dan Timofte ucide! Soția pacientului decedat: „Bacteriile care au cauzat moartea soțului au fost contractate în Spitalul «Sf. Spiridon»!”. Familia cere daune de 1,5 milioane de euro

06 feb. 2023, 02:00, 15 ,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Familia unui bărbat din Constanța cere daune morale de 1,5 milioane de euro de la Ministerul Sănătății, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, Ministerul Afacerilor Interne şi de la dr. Cristian Drăgan, medic militar în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, după ce, din cauza indolenței acestora, în data de 15 februarie 2021, Claudiu Ganea a murit într-un spital din Belgia

În data de 20 ianuarie 2021, inspectorul de vagoane Claudiu Ganea, în vârstă de 51 de ani, a fost victima unui accident de muncă, electrocutându-se. Au rezultat arsuri pe circa 70 la sută din suprafața corpului. Claudiu Ganea a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar a doua zi, pe 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși.

După 7 zile de la internare, medicii ieșeni s-au declarat neputincioși, astfel că s-a luat decizia ca pacientul să fie transferat la un spital din Belgia. S-a încercat transferarea lui Claudiu Ganea chiar în ziua de 27 ianuarie 2021, cu un avion militar, dar zborul a fost anulat din cauza vremii. A doua zi, 28 ianuarie 2021, avionul a decolat din Iași, dar pe ruta Iași – Timișoara s-a produs o defecțiune și s-a întors din zbor, la București, unde Claudiu Ganea a petrecut o noapte la Spitalul Floreasca.

A ajuns în Belgia în data de 29 ianuarie 2021, dar, în ciuda eforturilor medicilor belgieni de a-i salva viața, pe 15 februarie 2021, bărbatul a murit după un șoc septic. Claudiu Ganea contractase, în România, trei bacterii și o infecție intraspitalicească, deoarece rănile nu i-au fost toaletate în mod corespunzător.

Familia lui Claudiu Ganea se luptă de mai bine de 2 ani pentru a se face dreptate, în prezent judecându-se cu Ministerul Sănătăţii, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, Ministerul Afacerilor Interne şi cu dr. Cristian Drăgan, medic militar în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cărora le cere daune morale în valoare de 1,5 milioane de euro.

o imagine cu Claudiu Ganea, sotia si cei doi copii

În data de 20 ianuarie 2021,  inspectorul de vagoane Claudiu Ganea, în vârstă de 51 de ani, a fost victima unui accident de muncă, electrocutându-se. Au rezultat arsuri pe circa 70 la sută din suprafața corpului

Claudiu Ganea ar fi fost ucis de bacteriile contractate la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi

Mihaela Ganea, soţia lui Claudiu Ganea, bărbatul electrocutat care decedat într-un spital din Belgia în data de 15 februarie 2021, David-Valentin Ganea și Bianca-Gabriela Cojocaru, copii decedatului, dar și Ignat Cristea, o altă rudă de-ale bărbatului, au dat în judecată Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, dar și pe Cristian Drăgan, medic militar în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, solicitând daune morale de 1,5 milioane de euro.

Reporterii BZI au luat legătura cu soția lui Claudiu Ganea. Femeia a explicat de ce a ales să se judece doar cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, deși soțul său a fost internat și la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, și la Spitalul Floreasca din București.

„Sunt în acest moment într-un proces în care printre reclamanți este și Spitalul «Sf. Spiridon». Nu știu dacă știți, dar în raportul medical care s-a făcut se arată că bacteriile care au cauzat moartea soțului au fost contractate în acest spital”, a declarat Mihaela Ganea.

Imediat după ce Claudiu Ganea a ajuns în Belgia, dr. Ciprian Isacu, medic la spitalul la care a fost transferat pacientul, afirma că bărbatul a contractat cele patru bacterii pentru că rănile nu i-au fost toaletate corespunzător.

„Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!

Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici, riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele!

Au produse, nu pot să spun că nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpunul n-au omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne, iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, declara dr. Ciprian Isacu.

Ministrul Sănătății din acea perioadă, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România, unde a fost internat pacientul, pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate, însă rezultatele nu au fost făcute publice niciodată.

Ancheta este tergiversată de mai bine de 2 ani

 Spitalul Sf. Spiridon

Reporterii BZI au luat legătura cu soția lui Claudiu  Ganea. Femeia a explicat de ce a ales să se judece doar cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, deși soțul său a fost internat și la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa și la Spitalul Floreasca din București

În ziua în care s-a produs incendiul procurorii din Constanța au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, însă după moartea bărbatului s-a dispus schimbarea încadrării juridice în ucidere din culpă.

Pe durata anchetei, familia lui Claudiu Ganea a depus un memoriu prin care a solicitat tragerea la răspundere a celor care nu i-au oferit pacientului îngrijiri spitalicești adecvate. În acest sens, au depus, la dosarul cauzei, un Raport al Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii.

În ianuarie 2022, cazul a ajuns să fie instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, iar prim-procurorul a dispus trimiterea dosarului către Serviciul de Investigaţii Criminale în vederea efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârşirii de către Spitalul „Sf. Spiridon” a infracţiunii de ucidere din culpă, ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi. Văzând că ancheta tergiversează, în data iulie 2022, familia lui Claudiu Ganea a depus, la Judecătoria Iași, o solicitare de stabilire a unui termen în care procurorul de caz să finalizeze dosarul. Astfel, cererea a fost admisă în data de 19 iulie 2022.

Familia unui bărbat din Constanţa cere daune morale de 1,5 milioane de euro

judecatoria Iasi

După 2 ani de procese, Mihaela Ganea are o singură dorinţă, vrea ca responsabilii să plătească pentru moartea soţului său

Pe data de 20 ianuarie 2023, la Tribunalul București, familia lui Claudiu Ganea a dat în judecată Ministerul Sănătății, Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, Ministerul Afacerilor Interne și pe Cristian Drăgan, solicitând daune morale de 1,5 milioane de euro. După 2 ani de procese, Mihaela Ganea are o singură dorinţă, vrea ca responsabilii să plătească pentru moartea soţului său.

„Dreptatea în ţara asta este relativă! Dreptate ar fi fost ca el să trăiască. Nimic nu-l va putea aduce înapoi, dar, sub această lozincă, noi nu putem să depășim traumele acestea niciodată”, a adăugat femeia.

Reporterii BZI au încercat să-l contacteze pe prof. dr. Dan Timofte, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, pentru a-l întreba cum a fost posibil ca un pacient să contracteze patru bacterii și o infecție intraspitalicească în Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși a spitalului, care fusese inaugurată în urmă cu doar 2 ani și ar fi trebuit să fie dotată cu toate cele necesare, astfel încât medicii să-l poată salva pe Claudiu Ganea, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Trebuie precizat că Dan Timofte a fost numit manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași în luna decembrie a anului 2020, urmând ca în septembrie 2021 să câștige concursul pentru ocuparea postului de manager general, organizat de către unitatea medicală.

Medicul a ocupat, timp de 4 ani, funcţia de director medical al spitalului. În cei mai bine de 2 ani de când se află la conducere unității medicale, medicul a dat dovadă de un management defectuos și de o incompetență crasă, care au pus în pericol viețile pacienților. Perioade lungi de timp, medicii de la „Sf. Spiridon” nu au avut medicamente, materiale sanitare, nici dezinfectați pentru a-i trata pe pacienți și au fost nevoiți fie să vină cu pastile de acasă, fie să-i îndrume pe oameni să-și cumpere din banii proprii cele necesare desfășurării actului medical. Din cauza lipsei de acțiune a managerului, mii de pacienți au avut și au de suferit sau poate chiar și-au pierdut viețile.

Un exemplu concret este Claudiu Ganea, care, dacă ar fi fost îngrijit corespunzător la Spitalul „Sf. Spiridon”, poate că ar fi fost acum în viață, iar familia sa nu ar fi fost purtată prin tribunal pentru a-și face dreptate. Probabil vor urma și alte familii să ceară despăgubiri managerului Dan Timofte, după ce au avut de suferit pe perioada spitalizării din cauza lipsurilor din unitatea medicală. Cu toate acestea, Dan Timofte este în continuare păstrat în funcţie de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în ciuda gravelor nereguli descoperite în urma unui control efectuat de Ministerul Sănătății anul trecut, în unitatea medicală.

Daunele de 1,5 milioane de euro cerute de soția bolnavului decedat ar trebui să fie suportate din buzunarul managerului Dan Timofte.

Comentarii
  • Fiterman tot dan

    Comentariul asta e de la timofte de la spiridon se vede de la o posta . :)))) cât de prost ești dan ule .Ai sa ajungi la pușcărie ai sa vezi

  • S-a intamplat acelasi lucru si tatalui meu care de la o simpla operatie a contractat un microb intraspitalicesc care nu a raspuns la nici un antibiotic. Mama nu a vrut sa o dea in judecata pe sefa care l-a operat si i-a ,,purtat de grija”, sefa care mai lucra la doua spitale si era si profesor si la UMF. Judecati si dvs.

  • Bani ar trebui ceruti de la domn manager,un om fara nici un dumnezeu!

  • Stimata Doamna, e direct respunzator de ce se intampla in spital. El e la conducere si trebuie sa se asigure de o buna functionare, sa se asigure ca toata lumea isi face treaba, si uite asa nu am mai avea bacterii. Curatenia sa fie curatenie si actul medical corect.

  • dar se stie ca spitalelel sunt pline de bacterii; nu inteleg ce vina au medicii ca spitalelel sunt vechi; si omul ala ars 70% cum sa mai traiasca?

  • Mai fratica da ce familie de fripturisti…Omul ala n-avea nici o sansa daca era ars 70 la suta si nevasta aia ciufulita si umflata vrea sa faca milionul de euro pe spatele lui.Se vede de la o posta ca e casnica si intretinuta ca puturoasa mea…Macar asta a mea are bun simt sa ma anunte dinainte ca vrea sa-si gaseasca unul cu vila si milioane in euro.Ce pot sa zic ? Spor la cautat..Nu cred ca mai gaseste puturoasa un barbat bine ca mine care a luato de la doamna masa numai in chiloti si fara un ban.Aia e.Daca ma uit bine prin cratite si oale se vede ca au prins panze de paianjan de canmd n-au mai fost folosite.Dar nah..Am o nevasta bine.Coafata ,rujata,intolita,ghiarele vopsite,zeci de posete si pantofi de firma si vacante prin grecia si turcia ..ca doar pentru asta am doua slujbe si rate la banca.Pe puturoasa mea daca o dau afara pe usa intra inapoi in casa pe geam.Mi-a trebuit nevasta frumoasa si stilata..Aviz amatorilor.Amu ia carel poteca spre raionu satesc poate mai gasesc un pateu si o franzela ceva sa bag in gusa.Miloasa puturoasa mea..Mi-a lasat in portofel numai zece lei ca grosul l-a sutit sa-si faca damblaua dis de dimineata prin magazinele de fite ale iesului.

  • La spitalul asta , cum e posibil să facă parte din blocul operator niste analfabete funcționale cu diplome cumpărate la universități foarte prestigioase Apollonia ???? Ele nu știu ce înseamnă on / off la un aparat .

  • Oooo, dar de domnițele asistente care au terminat facultatea de asistente medicale la Sibiu și se dau mari asistente cu facultate, ce spuneți?

  • Managerul e ok,directorul medical e ok,doamna CC e dezastru,strica toată treaba,galagie multa,gargara multă,vorba dusa de colo colo,nimic de substanță,nimic serios,nimic muncit,doar zgomot,muuult zgomot.
    Repet ,Domnul manager e ok,doamna director medical e ok,amandoi de bun simt ,însă CC e fără comentarii.pacat ca un astfel de om precum CC face parte din conducerea spitalului.managerul si directorul medical să facă tot posibilul să afle părerea salariaților despre CC.nimic bun adus spitalului,doar scandal,mult scandal și jicniri.

  • Făcând parte din grupul amcs, am văzut o postare a directoarei de îngrijiri care promova o conferință în dermatologie cu asistenți.Postarea nu era scrisă corect, virgulele puse haotic.Doamna a scris as. medical cu caractere mici și doctor cu caractere mari. Dar dă mai bine doctor decât asistenta, dar din câte știu, sau poate mă înșel, nefiind din domeniul medical, presupun că doamna este asistenta medicala.Un sfat doamnă. Că sa fiți superioară, trebuie să fiți zbir, nu fâs, că vor rade toate asistentele din subordine că nu știți să scrieți un anunț. Degeaba va scrieți la titulatura funcții mărețe, tot asistenta la patul bolnavului rămâneți.

  • Doamna directoare a terminat facultatea la Sibiu, de aceea este așa deșteaptă.Am întrebat un prieten daca preda la Suceava la facultate iar răspunsul este că nici nu s-a auzit nimic de doamna.

  • E, he, este deșteaptă doamna directoare. Își rezolvă problemele, asistentele care îi ling ușa joacă după cum canta doamna directoare, iar cele care îi ling ușa vor rămâne niste simple asistente și de care în final doamna directoare va râde cu gura până la urechi de ele că sunt niște proaste. Doamna directoare a fost deșteaptă, a predat gestiunea din clinica cu sau fara lipsuri numai de doamna stiute, iar actuala care și-a asumat responsabilitatea sa semnat de primire , posibil că a știut ce face, deși multe voci spun că cea care a rămas în locul doamnei directoare a avut probleme cu alcoolul de a ajuns prin upu cu intoxicație autolitica și cu o alcoolemie cu mult peste limita,plus că se vede și din postările care le face pe Facebook că are o privire privire de om care consuma alcool, dar pentru niște bănuți în plus, ce nu se face un om.Pentru bacteriile din spital nu este de vina managerul, ce tot se da vina pe manager și conducere. În toate spitalele exista bacterii, chiar și într-un spital construit de un.

  • La UPU Iasi este la fel de haotic si mizerabil. Acolo trebuie salubrizat total. Toate investigatiile la UPU Iasi se fac in spital, iar in spital…domneste jegul „academic”.
    Mori cu zile.

  • Stati linistiti si eu mi-am pierdut mama tot la spitalul „Sf. spiridon” pe aceiasi sectie. Avea o arsura mica la umar, a luat stafilococ auriu la plamani dupa operatie si au tinut-o 3 luni pe ventilatie dupa care a murit. Spitalul respectiv trebuie ars si construit la loc.

  • pacientă scârbită

    La gastro la mansardă există un singur grup sanitar pentru pacienți, comun bărbați și femei, 2 cabine. Mai rău ca la căminele de nefamiliști. Bine că au 10 cabinete de consultație. Ăsta e management? Asta e grijă și respect pentru pacienti? E inuman și degradant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 decembrie 2024
24 decembrie 2024