Prima pagină » Actualitate » Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, pentru BZI LIVE: „E penibil…! Ăștia au furat motorina și kerosen iar, noi pe timp de pace, nu suntem pregătiți pentru nimic…! Vă dați seama dacă vin rușii după noi…?”
Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, pentru BZI LIVE:

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, pentru BZI LIVE: „E penibil…! Ăștia au furat motorina și kerosen iar, noi pe timp de pace, nu suntem pregătiți pentru nimic…! Vă dați seama dacă vin rușii după noi…?”

17 nov. 2022, 16:17, 1 ,
în Actualitate

Iosefina Pascal discutat în cadrul ediției BZI LIVE despre cazul militarilor de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, arestaţi pentru furt de combustibil. Tribunalul Constanța a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a șapte militari și a unui civil. Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene „Mihail Kogălniceanu”, județul Constanța și au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparţinând unității militare, kerosen și motorină, în cantitate totală de aproximativ 7 tone.

Iosefina Pascal la BZI LIVE

În cadrul ediției BZI LIVE din 17 noiembrie, Iosefina Pascal a vorbit despre militarii care fuseseră reținuți miercuri dimineață, 16 noiembrie, pentru furt de combustibil, în urmă a zeci de percheziții făcute de procurorii militari. Jurnalistul a menţionat că adevărata problemă ar fi sărăcia din România şi, din acest motiv, există şi corupţie.

„Îmi vine să plâng pe deoparte, şi să râd, de cealaltă parte. Îmi vine să plâng ca sunt probleme grave pentru români. Noi nu suntem pregătiţi să trăim, nu suntem pregătiţi pentru viaţă. Stai şi te gândeşti: primim 20 miliarde de euro să refacem 5-6 poduri de lângă bazele militare ca să putem să transferăm armament. Dar degeaba repari podul, dacă tu nu poţi să legi drumul, dacă nu există. E penibil. Ăştia că au furat motorina, să nu uităm că vedem ştiri în care se buşesc civili. Pe timp de pace.
Cu ocazia războiul au spus că repară 3 poduri lângă bază militară. Şi mai departe ce faci? Ăştia care au furat practic stocul militar şi strategic în România. Este cea mai serioasă şi gravă chestiune. Că fură unii. Era de aşteptat. La noi cea mai mare problemă e sărăcia. Atât pentru cetăţenii civili, dar şi pentru ăştia care au trebuit să aibă cu totul alt statut. La noi un militar are 2000- 3000 de lei. Asta fac. Fac în poliţie, în jandarmerie. De ce? Pentru că sunt ţinuţi special în sărăcie că se existe corupţia. Tu, având salariul ok şi dacă ţi se cere spaga, te duci în instanţă, că tu ai bani. La noi tentaţia de a corupe e mare din cauza sărăciei. Tocmai de asta o să vezi corupţie în Ucraina.
Toate ţările astea post-sovietice, chiar şi Rusia, are armament, dar o mare parte din Rusia e pe sărăcie. Corupția la noi e cauzată de sărăcie. În momentul în care funcţionarii au 2-3 mii de lei salariu, vor fi coruptibil. Este un mod de a ţine oamenii la stadiul de sub dezvoltare şi de ai ţine ocupaţi”, a menționat Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Prioritatea lor este să bage frica în oameni”

În acest sens, au fost făcute mai multe percheziţii la domiciliile celor anchetaţi, dar şi în unitatea militară. Cei opt militari au contestat măsura, cerând doar control judiciar. Iosefina Pascal a subliniat că autorităţile nu vor să se implice pentru a rezolva această problemă, pentru că „banii negri” sunt folosiţi în alte scopuri, care nu se scriu „pe hârtie”.

„N-au nici un interes. Și faptul că băncile au umflat ROBOR-ul ca să facă profit. Prioritatea lor este să bage frica în oameni. Ei îi vânează pe blogeri, pe oameni de afaceri, pe fermieri. Incredibil e că la ANAF ai liste negre ca pe vremea comuniştilor. Ai liste cu aia care nu plătesc, ca să se ocupe statul să recupereze acei bani. Asta e ţara în care trăim, în care criminalii sunt protejaţi, iar ceilalţi care nu se supun unor cerinţe sunt oamenii napsa cu care se fac liste. E inacceptabil aceasta campanie de denigrare a unei categorii de cetăţeni care plătesc taxe şi impozite pe motiv că nu se supun. Nu vor asta, pentru că acolo în mafia asta, banii negri sunt folosiţi în campanii electorale. Sunt bani pentru care nimeni nu da socoteală şi nici nu exista pe hârtie. Dar există în cumpărarea voturilor”, a menţionat Iosefina Pascal.

Comentarii
  • madam Sacâz! sa stii ca aceeasi degringolada e si la rusi. si da-ti seama ca era considerata a 2-a putere militara a lumii dupa SUA. matale nu ai vazut stirile din 24 Februarie pana acuma? coruptie, hotie, materiale militare contrafacute sau de pe timpul WW2, tancuri captusite CU carton, vestele soldatilor la fel, ramaneau fara combustibil in drum si erau nevoiti sa-si paraseasca blindatele, s.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
11 septembrie 2024
11 septembrie 2024